• DOLAR 32.568
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2412.425
  • ...
Kızıltepeliler Dünya Kudüs Gününde Kudüs'e selam gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Ulu Caminde (Camiya Xerabe) cuma namazı çıkışında düzenlenen basın açıklaması metnini Peygamber Sevdalıları Kızıltepe Temsilcisi Yusuf Oktay okudu.

Basın açıklamasına; HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Teşkilatı ve İlçe Gençlik Kolları da katılım gösterdi.

Kudüs davasının ümmetin ortak davası olduğunu belirten Oktay, "Kudüs; Müslümanların, ümmetin vahdet ve birliğinin sembolüdür. Ümmet onunla izzet kazanır ve onsuz da esareti yaşar. Kudüs düştüğünde ümmet düşer, Kudüs düştüğünde insanlık düşer. Bu dava ümmetin ortak davasıdır. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar, Kudüs'ü özgürleştirmek ve işgalci siyonistlerden temizlemek ile mükelleftirler." dedi.

Kudüs’ün bir asra yakın bir zamandır işgal altında olduğunu aktaran Oktay, "Her gün Kudüs'ten, Filistin'in diğer şehirlerinden gelen cinayet ve katliam görüntüleri ekranlara düşmekte; Siyonistler kadın çocuk, genç yaşlı dinlemeden mazlum Filistin halkını katletmektedir. Bu katiller sürüsüne dur denilmezse bugün Kudüs’ün esaret altında olması gibi, yarın İstanbul, Tahran, İslamabad, Kahire, Mekke, Medine ve diğer İslam şehirleri de benzer tabloyla karşı karşıya kalacaktır. Ey İslam ümmeti! Ey Müslüman idareciler! Ey İslam âlimleri, kanaat önderleri, aydınlar, hürriyetlerine düşkün mü'minler! Gözlerinizi açın! Ümmete emanet olarak bırakılmış olan bu mübarek topraklar için mücadele etmek, sadece Filistin halkına bırakılacak bir sorumluluk değildir. Tüm ümmet yaşananlardan sorumludur ve Kudüs'ün yeniden fethinde, gücü nispetince mesuliyet taşımaktadır. Filistinli Müslümanlar, bütün İslam âleminin yükünü omuzlarında taşıyarak ümmetin izzetini korumaya çalışmaktadırlar." dedi.

Müslüman halkları Kudüs’ün özgürlüğü için birlik olmaya çağıran Oktay, “Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs'ün özgürlük ve izzetine bağlıdır. Gelin hangi millet, parti, tarikat, cemaat ve hareketten olursak olalım, vahdet ve uhuvvet içerisinde, Allah'a dayanarak Kudüs'ün düşmanlarına karşı mücadele edelim. Kudüs'ü özgürleştirerek ümmete özgürlük, bağımsızlık ve izzet yolunu açalım.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması İbrahim Bahadur'un yaptığı duayla son buldu.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir