• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Diyarbakır'daki siyasi parti temsilcilerinden Dünya Kudüs Günü mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl Ramazan ayının son cuma günü çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" ile ilgili konuşan siyasi partilerin il başkanları, Kudüs'ün tüm İslam alemi için önemli bir yere sahip olduğunu ifade ettiler.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin israile karşı sergilemesi gereken tutum, halkın bu konuda yöneticilerine ısrarı, ülkeler arası atılacak ortak adımlar gibi bazı konularda önerilerini paylaştı.

Dinç: "Devleti olmayan bir terör şebekesinin cumhurbaşkanı olmaz ve muhatap alınamaz"

Mübarek Ramazan ayının son cumasının "Dünya Kudüs Günü" ilan edilmesi münasebetiyle Kudüs'ü gündeme aldıklarını dile getiren HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, "Kudüs'te mücadele eden kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. Kudüs davası sadece İslam ümmetinin davası değil, insanlığın ortak davasıdır. Kudüs özgürleşirse tüm insanlık özgürleşecektir. Bu vesileyle tüm İslam ülkelerine çağrımız terör şebekesi ile askeri, ekonomi ve tüm siyasi ilişkilerinin derhal kesilmesidir." dedi.

Türkiye ile siyonist çete arasındaki normalleşme sürecine de değinen Dinç, "Devleti olmayan bir terör şebekesinin cumhurbaşkanı olmaz ve muhatap da olunmaz. Bir terör örgütünün lideri nasıl muhatap alınıyorsa israil terör şebekesi Cumhurbaşkanının da aynı minvalde muhatap alınması gerekir. Rabbimizden temennimiz Kudüs'te namaz kılmak ve Kudüs'ün özgürleşmesidir." şeklinde konuştu.  

Altaç: "Filistin halkının haklarının savunulması konusunda Türkiye'nin öncü rol üstlenmesi gerekir"

İşgal çetesinin son yıllarda Filistin'deki Müslümanlara yönelik saldırıları ve yürüttüğü Kudüs politikasının uluslararası örgütler ve küresel güçler tarafından desteklendiğini, bunun Kudüs'ün geleceği açısından çok ciddi bir risk barındırdığının altını çizen Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, "Özellikle İslam aleminin kayıtsız kalması ve izleyici konumda olmaları gerçekten çok düşündürücüdür. Hemen yanı başında bu kadar vahşetin yaşandığı bir coğrafyada, bu hassasiyeti taşıdığını iddia eden ülkelerin sessiz kalmasının da sorgulanması gerekir. Bu konuda Türkiye'ye çok ciddi görevler düşüyor." dedi.

Altaç, "Ancak Türkiye hükümetinin son süreçte yaşadığı savunmalar, oradaki halkın ve kazanımların boşa düşmesine neden oluyor. Bu anlamda parti olarak şunu söylüyoruz: Kudüs, Filistin halkının haklarının savunulması konusunda Türkiye'nin öncü rol üstlenmesi gerekir. Türkiye buna öncülük ederse hem sorunların çözümünde çok ciddi mesafe alınır hem de İslami hassasiyeti olan ülkelerin de cesaretlenmesinin önünü açacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.  

Ergin: "israille yapılacak her bir normalleşme adımı terör şebekesine cesaret verir"

"Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da yaşanan katliam, işgal, yıkım ve mağduriyetlerin bir an önce sona ermesini dileyen Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, bunun sağlanabilmesinin yolunun İslam ülkelerinin idarecilerinin birlik halinde siyoniste yaptırım, uygulamasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Müslüman ülke idarecilerini harekete geçirecek unsurun orada yaşayan halklar olduğunun altını çizen Ergin, "Eğer halk israilin yaptıklarına karşı bir tepki gösterip Mescid-i Aksa'ya sahip çıkarsa ve buna dair tepkiler ortaya koyarsa o ülkelerin idarecileri de harekete geçmek durumunda kalır. Ülkemizde üzüldüğümüz ve şahit olduğumuz en büyük problemlerden biri de maalesef bu konudaki samimiyetsiz yaklaşımlardır. Ülke halkının bir kısmı veya birtakım STK'lar tepki gösterirken hükümet israille normalleşme adımları atıyorsa maalesef beklemediğimiz bir hadise meydana gelir, bu biraz da samimiyeti sorgulamaya iter."

Kudüs'e yapılan saldırılara engel olabilmenin yollarını sıralayan Ergin, "Bu saldırılara engel olacak olan yine İslam ülkeleridir. Bunun en büyük gücü de İslam ülkelerinin birlik halinde hareket etmesi ve D8 projesinin hayata geçmesidir. Çünkü israil laftan ve kınamadan anlamaz, müeyyideden anlar. Buradan da hükümete de sesleniyoruz: israille yapılacak her bir normalleşme adımı ve anlaşma, israilin oradaki Müslümanlara zulmetmesine, katliam yapmasına, işgalleri arttırmasına cesaret verir. Hükümet bu cesareti vermemeli. Dünya Kudüs günü münasebetiyle Kudüs'ün huzura ve barışa kavuşmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir