• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
Tel Aviv Üniversitesi, Türkiye'de işbirliği yaptığı 3 özel üniversiteyi açıkladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Türkiye halkının bütün itirazlarına rağmen Siyonsitlerle kaydedilen tehlikeli yakınlaşma akademik alanda da yansımalarını gösterdi.

Tel Aviv Üniversitesi salı günü, işgal rejimi ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin ısınması sonrasında Koç, Özyeğin ve Sabancı üniversiteleriyle birlikte yeni bir akademik işbirliği yaptığını duyurdu.

İstanbul'da ilgili üniversitelerin başkanlarıyla yapılan toplantıda Akademik Köprü Girişimi'nin ilerletilmesine karar verildi.

Şalom'un aktardığına göre Tel Aviv Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Ariel Porat, "Girişimin amacı her iki ülkede de akademik araştırmaları teşvik etmek. TAÜ her yıl İsrail'den ve dünyanın dört bir yanından binlerce Müslüman ve Hristiyan öğrenciyi ağırlıyor. Bu işbirliğini Türkiye'nin önde gelen üniversitelerine de genişletmekten mutluluk duyacağız. Akademik çalışmalar ülkeler arasında bir köprü, ekonomik ve sosyal büyümenin anahtarıdır" açıklamasında bulundu.

Diplomatik ilişkilerin gelişmesine vurgu

Açıklamaya göre, üniversite başkanları diplomatik ilişkilerde atılım olmasaydı akademik ortaklığın mümkün olmayacağını dile getirdi.

Siyonist  Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, mart ayında 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk Siyonsit lideri olmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte 24 Mayıs'ta işgal rejimini ziyaret edecek. - İslami Analiz

Bu haberler de ilginizi çekebilir