• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
"Aydınlık Yarınlara" kitap okuma yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tevfik Göksu Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen törene öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri, STK temsilcileri iştirak etti.

Programda açılış konuşmasını yapan Uluslararası Eğitimciler Derneği Gölbaşı Temsilcisi Abdullah Çaktı, "ULUED olarak gayemiz, ecdadımızın tertemiz mirasına sahip çıkarak millî-manevi değerlerimizle donanımlı, mukaddesatına bağlı; vatanını-milletini seven, tarih şuuruna sahip, çağın muktezası teknolojiyi kullanıp geliştirebilen, milli menfaatleri şahsi menfaatlerin üzerinde tutan nesiller yetiştirmektir." ifadesini kullandı.

"184 bin müracaat oldu"

Çakdı konuşmasının devamında, "Milli Eğitim Bakanlığımızın izni ve onayı çerçevesinde yürüttüğümüz 'Aydınlık Yarınlara' adlı online kitap okuma yarışmamızın ilk senesinde, yurt içinde bütün illerimizden, yurt dışında 37 ülke 85 şehirden toplam 184 bin müracaat oldu. Yurt içinde 24 bin okuldan öğrenciler kitap okuyarak yarıştılar. Yarışma ile ilgili; öğrenci, veli ve öğretmenlerden çok olumlu dönüşlerin ve teşekkürlerin olduğunu görmek bizleri ziyadesiyle mesrur etti. Adıyaman geneli 6 bin 345 öğrencimizin katılımı ile yarışmayı gerçekleştirdik. Yarışmaya katılan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Genel sıralamada her kademede dereceye giren birincilere yarım altın ikincilere çeyrek altın üçüncülere gram altın, dördüncü ve beşincilere ise 5 yüz lira ödül verilecektir. Ayrıca her kademede ülke genelinde ilk 2 bine giren ve soruların hepsini doğru yapan bütün öğrencilere toplam 7 bin 416 öğrenciye kitap hediye seti verilecektir. İlçemizde her kademede birinci olan öğrencilerimize akıllı bileklik, ikinci olanlara bluetooth kulaklık, üçüncü olanlara ise kol saati hediye edeceğiz, 50 öğrencimize de kitap hediye seti vereceğiz." dedi.

"Kitaba ve okumaya olan ihtiyacımız hiçbir zaman bitmeyecek"

Kitap okuma yarışmasında Adıyaman birincisi olan Semanur Karaibiş yarışma hakkında, "Kitaba ve okumaya olan ihtiyacımızın hiçbir zaman bitmeyeceği kaçınılmaz bir gerçektir. Araştırmanın ve sorgulamanın çağımızda üst düzeyde olmasını da göz önünde bulundurursak kitapların hayatımızdaki yerini daha iyi anlayabiliriz. İşte bu yarışmanın da kitap okumaya bir şevk ve öğrencilere teşvik olması en güzel yanlarından biri. Benim sorumlu olduğum 'Delilleriyle iman esasları' kitabı gerek imani hakikatlerin mantıklı delillerle ispat etmesi, gerekse açıklayıcı ve bilgilendirici içerikleriyle çok faydalı bir kitaptı. İyiliği emretmek ve kötülükten arındırmak kavramını ele alırsak bu yarışmayı da bu öğüde kulak veren insanların düzenlediği bir yarışma olarak görüyorum. Ayrıca şunu da eklemek isterim ki arınmak ve imanımızda ihlaslı olabilmek için taklidi olan imanı tahkiki imana dönüştürmek hepimizin en önemli vazifesidir." şeklinde konuştu.

"Efendimizin hadis ve sünnetleriyle amel etmek gerekmektedir"

Karaibiş Hazreti Peygamber'in hayatın her alanında rol model alınması gerektiğinin altını çizerek, "Bunu başarabilmek için de dini en doğru kaynaktan yani Kuran'ı Kerim'den öğrenmek ve Efendimizin hadis ve sünnetleriyle amel etmek gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz ve son günlerini yaşadığımız ramazan ayının bize vermek istediği mesajlardan biride budur. Çünkü Ramazan ayı ve içerisindeki oruç bize sadece aç kalmayı değil, aynı zamanda mideye kilit vurulurken kalbin kapılarının sonuna kadar açılması gerektiğini söyler. Tam da bu noktada yarışmamızın ve bu tür yarışmalarının önemi ortaya çıkar." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir