• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kimdir bu Soros?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet alan Osman Kavala için "Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu" demişti.

Peki Soros kimdir, ne yapar... Sizler için araştırdık.

SOROS KİMDİR?

1930'da Budapeşte'de dünyaya gelen George Soros, Macar Yahudisidir.

1939'da ülke, Nazi Almanyası tarafından işgal edildiğinde, zor zamanlar geçirdi.

Savaş sonrasında ailesi İngiltere’ye göç edince  yüksek tahsilini o ülkede yaptı.

Burada daha sonrada üzerinde büyük etkisi olan ve gelecekteki projesi 'Açık Toplum' fikrinin çıkış noktası olan ve kendisi gibi yahudi olan Karl Popper'a öğrencilik yaptı. Soros'un fikirlerinin bu süreçte oturduğu düşünülüyor.

Yeni dünyanın ABD tarafından şekillendiği anlaşılınca Soros 1956 yılında ABD’ye yerleşti.

60’lı yıllarda orada kurduğu fon şirketiyle, dünyanın en hızlı büyüyen finans yatırımcılarından biri olup çıktı. Tabii siz buna tipik Yahudi tefeciliği de diyebilirsiniz.

Soros'un tefecilik ve hisse senedi merkezli para politikası kısa sürede ciddi paralar kazanmasına neden oldu.

1991'de Sovyetlerin çökmesi ile Sovyet Hinterlandına "yardım amaçlı!" girdi. Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımlarla! o ülkenin önce ekonomisine sonra siyasetine yön verir oldu.

8 kitabı olan Soros 2009 yılında yazdığı makalede bugünlere işaret etmiş ve Rusya'nın durdurulması gerektiğini belirtmişti.

Rusya'nın en zayıf noktasının hızla artan Müslüman nüfusu olduğuna dikkati çeken Soros ayrıca Rusların elindeki en önemli silahın hammadde ihracı politikası olduğunu, bu yönde uygulanacak yaptırımlarla sistemin çökertilebileceğine dikkati çeker.

Soros'un o günlerdeki tespiti bugün sahada aynen uygulanmaktadır.

1993 yılında hocası Karl Popper'ın Açık Toplum projesini hayata geçirmeye başlayan Soros "demokrasi" kavramını ülkeleri ele geçirmede bir araç olarak kullanmaktadır.

Sınırsız özgürlük tezini savunan bu proje dünyada diğer kültür ve yaşam şekillerini hedef alan aslında tek tip bir yaşam şeklini savunuyor.

Bu neoliberal politika özellikle İslam ülkelerindeki halkları günah merkezli yaşamaya ve istediğini yapmaya davet eden bir fikir.

Sen özgürsün mottosu ile gençlere sınırsız haz ve hız öneriliyor.

Sorosçulukta bir yandan gençlik hedef alınırken diğer yandan kurulan STKlar eli ile yoksullukla mücadele edildiği izlenimi verilir. Öğrencilere verilen burslar, fakirlere yapılan yardımlar aslında asıl olan faaliyeti(yıkımı) manipüle eden araçlardır.

En önemli başarısını Gürcistan'da gösteren Soros, orada Gül Devrimi ile Eduard Shevardnadze’yi devirmişti.

Özellikle post Sovyet ülkeler ile İslam Dünyasında devlet-birey çelişkisinde bireyden yana olmayı ve devletsizliği savunan Açık Toplumcular, ilginçtir Filistin topraklarındaki siyonist işgalcinin (sözde)devlet! terörü konusunda suskun kalırlar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir