• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Tavuk yetiştiricileri baharın gelişiyle çevre illerde pazara çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl tavuk ve civciv satışı için Diyarbakır'dan çevre illere giden kümes hayvanı yetiştiricilerinin bu haftaki durağı Bingöl oldu.

 

Bingöl'e özel araçlarıyla getirdikleri tavuk, civciv ve kaz yavrularını getiren kümes hayvanı yetiştiricileri bu sezonda pek iş olmadığını ancak marketlerdeki tavuk ve yumurta pahalılığından ötürü yine de bir hareketlilik olduğunu belirterek yumurta almaktansa tavuk alıp beslemek gerektiğinin daha mantıklı olduğunu dile getirdiler.

"Tavuklarımız sudan ucuz"

Kümes hayvanı yetiştiricisi Mahsun Koç, konuşmasında, "Şu anda Bingöl sezonundayız, tavuk ve civciv getirmişiz. Millet alamıyor. Tavuk ve yumurta pahalılığı var. Milletin alım gücü kalmadı. Tavuklarım sudan ucuz, marketlerde tavuk eti daha pahalı. Şu anda 20-30 liradan satışı var. Bizde ise canlı tavuk 40 ile 80 TL arası değişiyor. Civcivler ise adet fiyatı 12 TL.  Müşteriler yine de her ikisini de almaya çalışıyorlar. Hangisi ucuzsa onu alıyorlar. Gerçi alım gücü yok, birikenler de bitti." dedi.

"Tavukların beslenme, ilaç ve suyuna dikkat edilmesi gerekir"

Tavuk beslemek isteyenlere de tavuk bakımı konusunda dikkat edilmesi gerekenler noktasında tavsiyelerde bulunan Koç; "Tavukların yemlerine, suyuna ve ilaçlarına dikkat edilmesi gerekir. Kümes ortam sıcaklığı da önemli aksi takdirde çabuk ölürler." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir