• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
'Cezaevlerinde hak ihlali' iddialarıyla ilgili açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bir gazetede İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan bir rapora dayandırılarak "Hapishanelerde üç ayda en az 3 bin 608 hak ihlali" iddialarını içeren bir haberin yer aldığı belirtildi.

Ceza infaz kurumlarında tüm iş ve işlemlerin, anayasa ve ilgili mevzuat çerçevesinde, ulusal ve uluslararası standart ve normlar gözetilerek, insan haklarına saygılı ve modern infaz anlayışının gerektirdiği şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Her türlü kötü muamele ve işkence iddiasının ciddiyetle takip edildiği ve bu iddiaların adli makamlarla eşgüdüm içerisinde neticelendirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Barındırılan her hükümlü ve tutuklunun başta yaşam hakkı olmak üzere tüm temel hak ve özgürlükleri noktasında titiz ve özenli uygulamalar sergilenmekte, işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans anlayışı ile hareket edilmektedir. Söz konusu iddialar, kamuoyunda algı oluşturmaya ve kurumlarımızı yıpratmaya yönelik olup, bu tür gerçek dışı haber ve paylaşımlara itibar edilmemelidir" sözleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir