• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gaziantep’te hayırsever aile tarafından yaptırılan okul açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ‘100’üncü Yılda 100 Hayırsever” kampanyasında protokolleri yapılan okulların bazılarının inşaatı devam ederken, bir yandan da okulların açılışı gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Şahinbey ilçesinde yapılan 24 derslikli Adile Türkan-Ahmet Arnavutoğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışı yapıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Gaziantep’te hayırlı bir iş için bir araya geldik. Neredeyse her gün bir okul açılışı yapıyoruz. Gaziantep hayır hasenat kültürü olan bir şehrimizdir.” dedi. 

“100’üncü Yılda 100 Hayırsever” kampanyasını da hatırlatan Gül, “İlk etapta 100 rakamı çok abartılı bulundu. ‘Neye güveniyorsunuz?’ denildiğinde ise ‘Gaziantep’in hayırseverlerine güveniyoruz’ cevabını verdik. Nereye gitsek taziye evi, cami, okul, 4-6 yaş Kur’an kursu ve hastanede Gaziantep’in hayırseverlerini görüyoruz. Rabbim mahcup etmedi, 137 tane okul yaptırmış olduk, Allah sayılarını arttırsın. Allah bu okullarda siz hayırseverler gibi evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Bu binanın arsasının tahsisinde, yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da okulun kente, öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “100’üncü Yılda 100 Hayırsever” projesiyle 100 okulumuzu 100 hayırseverimizle kavuşturduğumuz özel bir gündeyiz. 100 hayırsever sayımızı 137’ye ulaştırdık. Bu da Gaziantep'in hayırsever bir şehir olduğunu gösteriyor 24 derslikli okulumuz 680 öğrencimize hizmet veren, 40 öğretmenimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

 Hayırsever Ahmet Arnavutroğlu, “Böyle bir hayra teşvik edip vesile olduğunuz için Vali Davut Gül’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak okulun açılışı yapıldı. Vali Gül ve beraberindekiler kurdele kesiminin akabinde ise sınıfları gezdi.

 Okulun açılışına Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, hayırsever Ahmet-Adile Arnavutoğlu, protokol üyeleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir