• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Ukrayna ordusu dünyaya duyurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna-Rusya savaşında çatışmalar ve bombalamalar devam ederken Ukrayna ordusundan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ordu savaşın ilk günlerinden beri gündemde olan Yılan Adası'na saldırı düzenledi. Ülke basını bu gelişmeyi 'Yılan Adası'nın intikamı alındı' şeklinde yorumladı.

24 Şubat'ta başlayan kanlı savaş tüm şiddetiyle sürüyor. Saldırıların ilk günlerinde Yılan Adası'nı çevreleyen Rus askerleri, adada görevli 13 Ukraynalı askere "teslim olun" çağrısı yapmış, askerleri ise bu teklifi geri çevirmişti.

Defol git!

Rusya'nın askerlere yaptığı uyarı ve Ukraynalı muhafızların verdiği cevapların ses kaydı sosyal medyaya düşmüş, ses kaydında, Ukraynalı askerlerin Rusya'nın 'teslim olun' çağrısına 'Defol git' diyerek cevap verdiği duyulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ukrayna operasyonlarının ilk gününde Yılan Adası saldırılarında tüm Ukraynalı askerlerin öldürüldüğünün duyurduğu fakat daha sonra bu askerlerin yaşadığının ortaya çıkmasıyla ilgili soruya yanıt veren Zelenski, şu ifadeleri kullanmıştı;

“Bazıları öldü bazıları esir alındı. Rusya bazı mahkumlar için takas teklifi sundu. Tereddüt etmeden onları değiştirdik. Ölenler kahraman oldu hayatta kalanlar ise takasta kullanıldı hepsi bu.”

Ukrayna adaya saldırı düzenledi!

Savaşın ilk gününden beri sembolik bir öneme sahip olan adada flaş bir gelişme yaşandı. Ukrayna adaya bir saldırı düzenlendi. Konu ile ilgili Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada saldırıda adadaki bir Rus komuta merkezini ve bir uçaksavar füze sisteminin imha edildiği bilgisine yer verildi.

Adaya yönelik füze saldırısında kaç Rus askerinin öldüğüne dair resmi bir açıklama ise yapılmadı. Bu gelişme Ukrayna basını tarafından “Yılan Adası'nın intikamı alındı” şeklinde yorumlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir