• DOLAR 32.579
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2416.543
  • ...
Arınç: Vekilliğin Düşürülmesi Doğru Olmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arınç, ``Bence, 15 Temmuz itibarıyla bu milletvekillerinin, milletvekilliğinin düşürülmesi konusu gündeme gelemez ve gelmemeli.`` dedi.

TBMM`de gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, 15 Temmuz’un, yemin için son tarih olduğuna yönelik tartışmaların hatırlatıması üzerine, ``Bu konu Anayasa ve İçtüzük`te yer alır. Bu milletvekilliği düşürülür, mutlaka düşürülmelidir anlamında değil. Bu bir yetkidir. Bu yetkiyi parlamento kullanır veya kullanmaz.`` görüşünü dile getirdi.

Şu andaki durumun farklı olduğuna dikkat çeken Arınç, ``Tutuklu oldukları için ant içmeye gelemeyen vekiller var. Bunlar mazeretli. Serbest olsalar belki geleceklerdi. Diğerleri de bunları bahane ederek gelmiyor. Bunun net olarak bir devamsızlık olarak belirlenip belirlenemeyeceği konusunun yeni bir içtihada bağlanması gerekir. Bu işin hukuki tarafı. Bir de siyasi tarafında devamsızlıkları nedeniyle yasama faaliyetlerine katılmayan milletvekillerinin, milletvekillerinin düşürülmesini doğru bulmam.

Dolayısıyla, bu 15 Temmuz tarihini, bir grup başkan vekilimiz Anayasa ve İçtüzük`teki bir hükme dayalı olarak söylemiştir. Bu bir blöf değildir, bunun karşılığı rest olamaz. Bu bir şantaj, baskı, tehdit de değildir. `Böyle gidilirse bunun arkasından böyle bir çözüm gelebilir` anlamında söylediğini düşünüyorum. Bence 15 Temmuz itibarıyla bu milletvekillerinin, milletvekilliğinin düşürülmesi konusu gündeme gelemez ve gelmemeli.`` değerlendirmesini yaptı.

``Meclis çalışmalarında bugün için bir aksaklık yok ama önemli olan Anayasamız gereğince `parlamenterler, milletvekilleri ant içerek görevlerine başlarlar` cümlesini henüz gerçekleştiremedi iki parti.” diyen Başbakan Yardımcısı Arınç, “Bu, milletimiz nezdinde, bir eleştiri alıyor. Dolayısıyla bu partilerin de parlamentoya gelerek asli görevlerine başlamaları ve yasama çalışmalarına katkıda bulunmalarını hepimiz arzu ediyoruz. Bu mutlaka bir gün olacaktır.`` diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir