• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Batman Üniversitesinde Mevlid programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Binası Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp ardından Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Mevlid programında Özlem Ajans sanatçıları tarafından ilahi dinletisi oldu. Akabinde nisan ayı ve Ramazan ayının anlam ve  önemine binaen Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ekrem Uysal tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

Konuşmasında, başta içinde bulunduğumuz nisan ayı gibi Peygamber Efendimizin veladeti gerçekleşen böyle mübarek bir ayda Peygamberimizin kutlu doğumuna dikkat çeken Uysal,  bu çerçevede Ramazan ayında yapmamız gereken ve  sorumluluklarımızın ne olduğu konusunda bir açıklama yaptı.

Böyle mübarek bir ayda bizlere en iyi örnek olacak kişinin Hazreti Peygamber olduğunu söyleyen Uysal, gerek yaşantımızda gerek ibadetlerimizde gerekse insanlarla olan ilişkilerimizde onu örnek alıp bu minvalde geçirmemiz gereken bir ay olduğunu söyledi.

Konuşmalarına Ramazan ayı ile ilgili hadisleri aktarmaya devam eden Uysal, son olarak içinde bulunduğumuz mübarek ayın son gününü itikâf, dua ve ibadetlerimize daha çok zaman ayırmamız gerektiğini söyledi.

Mevlid etkinliğinde İslami İlimler Fakültesi 3’üncü sınıf  öğrencilerinden Muhammed Nuri Aydınalp'ın "Ramazan Kasideleri" okumalarıyla devam etti. 

Sahneye tekrardan davet edilen Özlem Ajans sanatçılarının ilahi dinletilerinden sonra üniversite öğrencilerinden Hafız Cafer Cihangir’in işgal altında olan kutsal toprakların ve Kudüs'ün kurtuluşu için de Müslümanların birlik olması gerektiğiyle ilgili yaptığı duanın ardından son buldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir