• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da havaların ısınması sonrası sebze fiyatlarının düşmesini fırsat gören vatandaşlar pazara akın etti. Uzun bir aradan sonra bir kez daha sebze fiyatlarında düşüş görülmesi vatandaşları sevindirdi.

 

Yüksek fiyata sebze alamayan vatandaşlar, fiyatların düşmesi sonrası sebze ihtiyaçlarını karşılamak için pazarda yoğunluk oluşturdu.

“Fiyatlar düştü, millet ihtiyacını rahat şekilde aldı”

Sebze fiyatlarının büyük oranda düştüğünü belirten pazarcı esnafı Recep Şimşek, “Sebze meyve fiyatları havaların ısınmasıyla düştü. Patlıcanın fiyatı 25 liradan 8 liraya, biber 50 liradan 15 liraya, salatalık 15 liradan 5 liraya, domates ise 30 liradan 10 liraya düştü. Havaların ısınmasıyla fiyatlar düştü. Fiyatlar düştüğü için millette ihtiyacını daha rahat almaya başladı.” dedi.

Recep Şimşek

“Havaların ısınması ve rekabet olmasından dolayı fiyatlar düştü”

Vatandaşların fiyatların düşmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden bir diğer pazarcı esnafı Hüseyin Karaduman, “Salatalığın kilosu 30 liraya çıkmıştı. Havaların ısınması ve birazda rekabet olmasından dolayı fiyat düştü. Daha önce 30 liraya verdiğimiz salatalığın kilosunu şu anda 5 liraya veriyoruz. Vatandaş düşen fiyattan memnun olduğu için ihtiyacını alıyor.” diye konuştu.

Hüseyin Karaduman

“Fiyatların düşmesine çok sevindik”

Pazara sebze ve meyve almaya gelen Nışmiye Yemez ise şunları söyledi: “kilosu 50 lira kadar çıkan biberin fiyatı bugün 15 liraya düşmüş. Fiyatların düşmesine çok sevindik. Bende bir kilo biber aldım. Kim fiyatları düşürürse Allah ondan razı olsun.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız