• DOLAR 32.455
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2478.182
  • ...
Elazığ sınava hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ’da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Yeni İhya- Der Başkan Yardımcısı M. Zülfü Öztürk, yaptığı açıklamada,  26 Mayıs’ta yapılacak olan Umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na hazır olduklarını belirtti.

 

Ülke sınırları içerisinde yapılacak olan sınava bazı illerde engellemelerin olduğunu söyleyen Öztürk, “Sınavın konusu Peygamber Efendimizin daveti, örnek kişiliği. Basit ve ucuz bahanelerle sınavın yapılması için yer tahsisi konusunda engel çıkarılması bizleri üzmüştür” dedi.

 

Yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi veren Öztürk, “Platforma üye olan bizler,  aylar öncesinde sınavın yapılacağı yer tahsisi için başvurumuzu yaptık, afişlerimizi ve el ilanlarımızı dağıttık. Elazığ halkının sınava katılabilmesi için bütün imkânlarımızı seferber ettik” ifadelerini kullandı.

 

Sınav yerlerine de değinen Öztürk, “Sınavımızı inşallah Elazığ Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde yapacağız. Geçen yıla oranla bu yıl sınava katılım bir hayli fazla. Elazığ ve ilçelerinde toplam bin kayıt aldık. İl merkezinde olduğu gibi, ilçelerimizde de okullar tahsis edildi. 1.ve 2. kategorileri ayırdık. Aynı zamanda kadın ve erkekleri de ayrı sınıflarda sınava tabi tutacağız. Sınav öncesi sınava girecek adaylara sınav giriş kartlarını ulaştırdık. Ayrıca 2 gün öncesinden sınav başvurusunda bulunan adayları arayarak, SMS göndererek bilgilendirdik2 şeklinde konuştu.(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir