• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilim Kurulu sonrası önemli açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının bugün yapılacağını açıklamıştı. Bugün saat 12.00'de başlayan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Koskoca devletlerin maske kapma yarışı içine girdiklerini gördük. Devletlerin yönetim becerileri sınandı. Türkiye tüm sınamalardan alnının akıyla çıkabilen nadir ülkelerden olmuştur.

Hayatımızın olağan akışını karşı karşıya olduğumuz duruma göre tekrar düzenlemek zorunda kaldık ve ülkelerin her biri kendi kapasitede ve kabiliyetleri ölçüsünde salgınla mücadeleye girişti.

 Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek.

"Koronavirüs Bilim Kurulunun son toplantısı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının başladığını Twitter'dan duyurmuştu. Kendine has bir üslupla toplantının başladığını açıklayan Bakan Koca, "Koronavirüs Bilim Kurulunun son toplantısı az önce başladı" ifadelerine yer vermişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir