• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
İlk Otopsiye Göre Kozakçıoğlu`nun Ölüm Sebebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adli Tıp Kurumu, önceki gün Sarıyer`deki evinde kalbine isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybeden eski Olağanüstü Hal Bölge (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu `yla ilgili ön otopsi raporunu tamamladı. Ön raporda Kozakçıoğlu`nun ölüm nedeninin kalbe isabet eden kurşunun yol açtığı yırtık olduğu belirtildi. Vücudunda herhangi bir ize rastlanmayan Kozakçıoğlu`nun intihar edip etmediğiyle ilgili kesin sonuç ise Fizik İhtisas Dairesi`ndeki Balistik Şube`de el svabının incelenmesiyle ortaya çıkacak. Kozakçıoğlu`nun kesin ölüm raporu Kimya İhtisas Dairesi`nde yapılacak incelemeden sonra verilecek. Bu sonucun da iki aydan önce alınamayacağı belirtildi.

Sabah`ta yer alan habere göre Kozakçıoğlu`nun cesedi önceki gün öğle saatlerinde Yenibosna`daki Adli Tıp Kurumu`na getirildi. Adalet Bakanlığı`nın talimatıyla başta Kurum Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce olmak üzere başkan yardımcıları seferber oldu. Otopsi incelemesi gece geç saatlere kadar devam etti. Morg İhtisas Dairesi`ndeki uzmanların hazırladığı rapora göre, Kozakçıoğlu`nun kalbine isabet eden kurşundan dolayı oluşan yara sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi. Kozakçıoğlu`nun vücudunda herhangi bir ize rastlanmadı. Adli Tıp Kurumu, Kozakçıoğlu`nun ölümüyle ilgili bütün ihtimalleri değerlendiriyor. Buna göre Kozakçıoğlu`nun tetiği kendisinin çekip çekmediğiyle ilgili tespitin yapılabilmesi için Balistik Şube`de el svabı incelendi. Ayrıca Kozakçıoğlu`nun üzerinde bulunan elbiseleri, herhangi bir barut izinin bulunup bulunmadığının tespiti için `Polis Kriminal Laboratuvar`nda inceleme altına alındı. Kozakçıoğlu`nun el ve kol bölgesinde `elektron mikroskop` ile barut izi arandığı belirtildi. Kesin ölüm nedeniyle ilgili rapor ise buradan sonra Kimya İhtisas Toksikoloji Şubesi`nde organ incelemesi sonucu ortaya çıkartılacak. Raporun iki aydan önce çıkmayacağı öğrenildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu`nun ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Adli Tıp Kurumu`nun yaptığı ön otopsi raporunda olayın `İntiharla Uyumlu Ölüm` şeklinde değerlendirildiği bilgisine ulaşıldı. Olayın ardından villanın dışında ve bahçesindeki güvenlik kamera görüntülerinin incelendiği ve görüntülerde şüpheli bir duruma rastlanılmadığı ifade edildi. Polis, soruşturma kapsamında Hayri Kozakçıoğlu`nun eşi Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferkan Kozakçıoğlu, koruma ve hizmetçinin ifadesini aldı. Sabire Kozakçıoğlu`nun ifadesinde "Saat 01.00`a dek günlük konulardan konuştuk. Midesinin iyi olmadığını, kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Randevuları olduğu için erken kalkması gerektiğini söyledi. Sabah odasından çıkmadığını gördüm. Kapı kilitliydi. Oğlumu aradım. Polisle eve geldi ve çilingirle kapıyı açtılar" dediği belirtildi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir