• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
İlahiyat Fakülteleri Dekanları Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL –  20.İlahiyat Fakülteleri Dekanları Toplantısı Bingöl Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversite Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, üniversite rektörleri, rektör yardımcıları, ilahiyat fakülteleri dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Program, Hafız Mehmet Emin Selami’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Açılış konuşmasını yapan, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek, “Müslümanlar olarak kendi açımızdan baktığımızda ilim, hem İslam’ı hayat için, hem maddi hayat için, hem dünya için, hem ahiret için zaruri olan gerçeklerin başında gelir. Çağımızın fen ilimleri alanında, sosyal ve beşeri ilimler alanında kaydettiği büyük mesafeler, elde ettiği büyük başarılar ve imza attığı baş döndürücü gelişmeler izahtan varestedir. Ancak ne hazindir ki, bir zamanlar tarihin mecrasını değiştiren ve İslam medeniyeti gibi büyük bir medeniyetin kurucu üyesi olan İslami ilimler için bu gün aynı başarıdan söz etmek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

 

 ‘’Beden eğitimi öğretmenlerinin din dersine girdiğini duyuyoruz’’

Toplantıda konuşan,  Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, önemli ayrıntılara dikkat çekti. “Beden eğitimi öğretmenlerinin din dersine girdiğini duyuyoruz. Resim öğretmenleri din dersine veya Kur’an-ı Kerim dersine girip, ‘Serbest çalışın çocuklar’ dediklerini duyuyoruz. Bunun için İlahiyat Fakültesi mezunlarına çok ihtiyacımız var” dedi.

 

Toplantıda Başkan Vekili Prof. Dr. Saraç, YÖK ile ilgili bilgilendirme yaptı.

 

Toplantıda, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kâfi Dönmez’in “Türkiye’de İlahiyat Eğitimi” konulu bir konferans verdi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir