• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
`Rafah Kapısı`ndaki Sıkıntılar Devam Ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye bazı açılışlar için geldiği Rafah kentinde Rafah Sınır Kapısı yöneticileri ve güvenlik güçleri komutanlarıyla yaptığı geniş kapsamlı toplantının ardından konuşan Heniyye, Filistinli vatandaşların kapıda çektiği sıkıntıların hafifletilmesini ve yolculara kolaylık gösterilmesini istedi.

Hükümetinin engelleri ortadan kaldırmak ve yolcuların işini kolaylaştırmak için Mısır tarafıyla sürekli irtibat halinde olduğunu söyleyen Heniyye, "Rafah Sınır Kapısı`ndan Mısırlı yöneticilere sesleniyor ve vatandaşların çektiği sıkıntıları hafifletmelerini istiyorum. Biz de bunun için üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

 

Rafah Sınır Kapısı`nda yaşanan sıkıntıların kaynağının Mısır tarafı olduğunu söyleyen Heniyye, Filistin tarafındaki imkanların her gün Gazze`den bin kişinin Mısır`a sakin bir şekilde geçmesini sağlayacak düzeyde olduğunu bildirdi.

 

Sınırlar ve Kapılar Heyeti`nin Rafah Sınır Kapısı`ndaki sorunların aşılması için gösterdiği çabayı öven Heniyye, hükümetinin Filistinlilerin rahat bir şekilde yolculuk yapması için bütün enerjisini sarf ettiğini ifade etti.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir