• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
870 yıllık tarihi caminin avlusunda iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hayırseverlerin katkılarıyla verilen iftar yemeğine çok sayıda kişi katıldı. Merkez Ulu Camii’nde yapılan farklı etkinlikler ilgi görüyor.

 

Cami imam hatipleri ve müezzin kayyumlar tarafından hatim duaları, minber altı sohbetler, çocuklara yönelik farklı etkinliklerin yapıldığı tarihi camide, Ramazan ayı münasebetiyle iftar programı düzenleniyor.

Düzenlenen iftar programında kısa bir konuşma yapan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Ramazan’ın son günlerine yaklaşıldığını, bu günleri fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Geylani, “Dünya hayatı bir oyalanmadan, eğlenmeden ibarettir. Bir müddet bu dünyada bekleyeceğiz. Neticede bu dünyadan ayrılış var. Geçen sene bu vakit Ramazan ayında olup da bu sene aramızda olmayan bir sürü tanıdıklarımız var. Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi Vesselem), ‘Kim Ramazan ayının ayrına, bereketine iman eder, bu iman ve inançla gündüzü oruç, gecesini ibadetle geçirirse, Allah o kulunun geçmiş günahlarını affeder.’ buyuruyor. Bizler de bu affa mazhar olmak için günlerimizi iyi değerlendirelim.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir