• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Brezilya'da Brezilyalı mevkidaşı Alberto Franco França ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ve birtakım anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Türkiye ile Brezilya arasında savunma sanayisi iş birliği anlaşmasının geçen ay imzalandığını hatırlatarak, "Brezilya, Latin Amerika'daki en büyük ticaret ortağımız. Biraz önce dostum Carlos da söyledi ikili ticaret hacmimiz 5 milyar dolara yaklaştı. İki tarafın rakamlarında küçük bir farklılık var ama o hesaplamadan dolayı olabilir, sonuçta 5 milyara yaklaştığımız, 5 milyar dolar hedefimizi yakaladığımız bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

"Biz bugünkü toplantılarda önümüzdeki süreçte 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefledik." diyen Çavuşoğlu, "Bu hedefimize de kolayca ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bunu yaparken ticaretimizi de daha dengeli hale getirmek istiyoruz. Ürün çeşitliliği bir taraftan yatırımların da artırılmasıyla ticaretimizi hem artıracağız hem de daha dengeli bir hale getireceğiz" açıklamasında bulundu.

TİMETÜRK