• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
"Faize giden paralar hizmete dönüşüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Son 10 yılda Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yapan Bakan Yılmaz, ekonomideki sorunları çözen bir anlayışın, demokrasi ve terör sorununu da çözeceğini söyledi.

 

Önceki yatırım programlarının adeta çöplüğe dönüştüğünü, projelere yeteri kadar ödenek ayrılmadığı için çalışmaların tamamlanmasının geciktiğini anlatan Bakan Yılmaz, yaptıkları yatırımlar ve kaynak aktarımlarıyla bu durumu aşağılara çektiklerini kaydetti.

 

Yılmaz, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kurulan 9 üniversitedeki öğrenci sayısının 181 bini aştığına işaret ederek şunları söyledi; “Türkiye, bölgesel anlamda da yepyeni bir dönem yaşadı. Yeni politikamız, yeni bir zihniyetle hayata geçiyor. Artık Ankara'da oturup 'Van'ın neye ihtiyacı' var demiyoruz. Van'a gelerek yerel aktörlere Van'ın neye ihtiyacının olduğunu soruyoruz. Bütün unsurlarıyla yerel aktörlerin bunu sahiplenmesi önemlidir”

 

Yeni teşvik sistemine de değinen Yılmaz, terörün, güvenlik sorununun olduğu ortamda, uygulanacak teşviklerle özel sektör yatırımlarının bölgeye ulaştırılmasının mümkün olmadığını belirtti.

 

Toplantıya Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Milliyet Gazetesi yazarları ve çok sayıda davetli katıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir