• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
CHP: Yemin Krizini Çözmek Çiçek`in Borcu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yemin krizine ilişkin olarak, "Yasamanın Başkanı olarak bu sorunu çözmek Meclis Başkanı`nın namus borcudur. Henüz ortada bir formül yok" dedi.

İnce, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özkes, yemin günü Meclis berberinde AK Partili Salih Kapusuz ile yaşadığı `3 CHP`li vekil daha Ergenekon davasından tutuklanacak` yönündeki polemiğe ilişkin açıklama yaptı. Kapusuz`un o sözleri söylediğini yineleyen Özkes, Kapusuz`un kendisiyle ilgili `dedikoducu` sözlerini de eleştirdi. Özkes, kendisini dedikodu yapmadığını olayları anlattığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili İnce ise, yemin kriziyle ilgili açıklama yaptı. İnce, yemin etmeyerek Meclis`i boykot etmediklerini ve savaş yöneten bir Meclis`i boykot etmeyeceklerini söyledi. Hiç kimseden himmet ve yargıya talimat vermesini beklemediklerini ifade eden İnce, "Biz millet iradesinin Meclis`e yansımasını istiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın `Yemin etmeden milletvekili maaşı alıyorlar` yönü ndeki sözlerine göndermede bulunan İnce, AK Parti`li bir vekilin tanesi bin lira olan 7 kutu ilacı yemin etmeden reçeteye yazdırdığını söyledi. Başbakan Erdoğan`ın 3. sınıf bir kasaba politikacısı olmakla suçlayan İnce, Şeyh Edabali`den örnek verdi. Başbakan Erdoğan`ın seçim sürecinde herkese tükürdüğünü savunan İnce, "Daha sonra balkona çı kıp tükürdüğünü yaladı" dedi.

Siyasi yasaklıyken 2002 yılında Başbakan Erdoğan`ın söylediği sözleri anımsatan İnce, "Biz o günlerdeki Recep Tayyip Erdoğan`ı arıyoruz" dedi. Başbakan`ın tahrik yardımcılarının ise tehdit ettiğini öne süren İnce, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`ın yemin için 15 Temmuz`a kadar süre olduğuna ilişkin açıklamalarına da sert tepki gösterdi. İnce, Elitaş`ın eski grup başkan vekilleri Bekir Bozdağ ve Suat Kılıç `a bakanlık yolu açıldığı ve Elitaş`ın her iki ismi kıskandığı için bu tip açıklamalar yaptığın ileri sürdü. İnce, "Yemin etmeden milletvekilliği görevi başlamıyorsa, devamsızlık da başlamaz. Yürekleri varsa gelsin düşürsünler. Biz hiç kimseyi tehdit etmeyiz, bu tehditlere de pabuç bırakmayız" dedi.

Dana sonra soruları yanıtlayan İnce, `CHP grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek`in dün gerçekleştirdikleri görüşmede uzlaşma formülü bulunduğuna ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine, ortada öyle bir formül olmadığın söyledi. İnce, "Yasamanın başkanı olarak bu sorunu çözmenin Meclis Başkanı`nın namus borcudur" dedi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir