• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Gaziantep’te artan hırsızlık olaylarına çözüm bulunması isteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te son dönemlerde artan hırsızlık olayları, vatandaşları çileden çıkartırken, ev, iş yeri, cami ve araçlardan eşya ile değerli malzemelerin çalınması vatandaşı mağdur ediyor. Yakalanan hırsızlara verilen cezaların caydırıcı olmaması ise hırsızlık olaylarının artmasına neden oluyor.

Özellikle son dönemlerde mahalle aralarındaki ev ve iş yerlerinin elektrik ile internet kablolarını çalan hırsızlar, halkı mağdur ediyor. Kentin pek çok farklı noktasında meydana gelen kablo hırsızlığı olayları nedeniyle elektriksiz kalan ve internet hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşlar, bu duruma sitem ediyor.

Mahalle aralarındaki birçok ev ve iş yerinin elektrik ile internet kablolarını keserek çalan hırsızlar, kent genelinde sorunlara ve mağduriyetlere neden oluyor.

HÜDA PAR Gaziantep Başkanı Faruk Göçer, kentte son günlerde artan ve halkı mağdur eden hırsızlık olaylarına dikkat çekti.

Son günlerde artan hırsızlık olaylarının halkı mağdur ettiğine dikkat çeken Göçer, vatandaşların kentte hırsızlık olaylarının artması nedeniyle tedirgin olduğunu ifade etti.

Artan hırsızlık olaylarının halkı artık canından bezdirdiğini ifade eden Göçer, hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kentte artan hırsızlık olaylarından dolayı vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Göçer, hırsızların camiler başta olmak üzere ev, iş yeri ve bağ evlerinden eşya çaldıklarını ifade etti.

“Artan hırsızlık olayları halkımızı tedirgin ediyor”

Halkın büyük bir çoğunluğunun mahallelerinde yaşanan hırsızlık olaylarından yakındığını ifade eden Göçer, “Devlet halkın can ve mal emniyetini sağlamakla mükelleftir. Can ve mal emniyetini sağlamak devletin en temel vazifelerindendir. Eğer devlet halkın can ve mal emniyetini sağlayamazsa bu durum kentte huzursuzluğa yol açacaktır. Son zamanlarda kentimizin birçok bölgesinde artan hırsızlık olayları halkımızı tedirgin etmenin yanı sıra ciddi manada mağdur ediyor. Özellikle son zamanlarda mahalle aralarındaki ev ve iş yerlerinin elektrik ile internet kablolarının çalınması halkı mağdur etmeye devam ediyor.” dedi.

“Bazı mahallelerde vatandaş sokağa çıkmaya korkuyor”

Kentte yaşanan hırsızlık olaylarının halkı artık canından bezdirdiğini söyleyen Göçer, “Kentimizde kablo, bisiklet ve motosiklet hırsızlığından tutun, evlere ve iş yerlerine yönelik hırsızlıklara kadar birçok konuda hırsızlık vakaları yaşanıyor. Hırsızlar halkımızın eşyalarını çalmakla büyük zararlara yol açıyor. Aynı zamanda halkımız ciddi anlamda mağdur oluyor. Hatta bazı mahallelerde vatandaş sokağa çıkmaya korkuyor. Ev ve iş yerlerinden malzemelerin çalınması halkımızı mağdur ediyor. Halkımız artan hırsızlık olaylarına çözüm bulunmasını ve cezaların daha caydırıcı olmasını istiyor. Biz de bu konuda yetkiliklere çağrıda bulunuyoruz. Halkımızın can ve mal emniyeti sağlanmalıdır. Gece belli saatlerde devriye sayısı artırılmalıdır. Hırsızlık yapan şahıslara verilen cezalar daha caydırıcı olmalıdır. Hırsızlık yaparken defalarca suçüstü yakalanan kişilerin adli mercilerce tekrar serbest bırakılmamalıdır. Bu konuda adli düzenleme yapılarak cezaların artırılması gerekir. ”ifadelerini kullandı.

“Camilerin hırsızların hedefi olması bizleri düşündürmelidir”

Camilerde yaşanan hırsızlık olaylarına da dikkat çeken Göçer, “Kutsal mekanlarımız olan camilerden bile eşya çalınıyor. Hatta camilerdeki sadaka kutularına bile tenezzül ediliyor. Camilere giren hırsızlar eşya çalmakla bile yetinmiyor, cami ve çevresine de zarar veriyor. Camilerde yaşan hırsızlık olaylarının artması maalesef çok düşündürücü olmakla birlikte toplumun içinde olduğu durumu da gözler önüne seriyor. Maalesef toplum İslami değerlerden uzak kalınca camilerden hırsızlık yapılıyor. Bu durum endişe vermekle birlikte üzüyor. Camilerde artış gösteren hırsızlık olaylarının önlenmesi için kolluk görevlilerinin daha fazla duyarlılık göstermesi gerekir. Camilerin hırsızların hedefi olması bizleri düşündürmelidir. Bu konuda hepimize sorumluluk düşmekle birlikte emniyet birimlerinin gerekli önlemleri alması gerekir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir