• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Başörtüsü ile iktidar oldunuz yine başörtüsü ile iktidardan olursunuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), İçişleri Bakanlığının Valiliklere gönderdiği yaz dönemi ile ilgili kılık kıyafet genelgesinde başörtüsünün yasaklanmasını ve Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün bürosunda uğradığı saldırı sonucu katledilmesini kınayan bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını M.Emin Baytar okudu.
 
Her türlü meselede muktedir olduğunu dile getiren Hükümetin, mesele başörtüsü olunca adeta Müslüman halk ile dalga geçercesine sessizliğe bürünmesini kabul etmediklerini belirten Baytar, “Hükümetin “Dindar Nesil Projesi” ile kastettiği plan bu muydu? Başını örtemeyen bir bayan düşünün, nasıl olacak da dindar bir nesil yetiştirecek. Kendi annesinin Müslümanca yaşamına izin vermeyen bir hükümetin yönetiminde yaşayan gençler, nasıl olur da dindar olarak yetişirler. Bu büyük bir çelişkidir. Müslüman halk olarak, Hükümetin “Dindar Nesil” söylemini samimi bulmuyoruz. Bu söylemlerin amacı, Sayın Başbakanın deyimiyle halkın gazını alma ve olsa olsa oy avcılığıdır” dedi.
 
Bu Hükümetin, ilk olarak seçim meydanlarına çıkınca Müslüman halka, başörtüsü meselesini çözüme kavuşturacağına dair söz verdiğini hatırlatan Baytar, “Gelişmeler gösteriyor ki, Hükümet başörtüsü sözünü unutmuş ve asla da hatırlamak istemiyor. Bizler de buradan Hükümet’e sesleniyoruz: Bu Müslüman halka verdiğiniz sözü hatırlayın ve gereği neyse onu yapın. Eğer verdiğiniz bu sözü tutmazsanız, şunu da unutmamalısınız ki; Başörtüsü ile iktidar oldunuz ve yine başörtüsü ile iktidardan olursunuz” dedi.
 
Açıklamanın devamında Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü`nün bürosunda uğradığı saldırıya değinen Baytar, geçtiğimiz yıllarda özellikle çeçen uyruklu mültecilere bu tip benzer suikastların gerçekleştirildiğini bu suikastların aydınlatılması noktasında devletin hiçbir çaba sarf etmediğini vurguladı.
 
Yetkili kurumları göreve çağıran Baytar “Derhal bu tip olayların sonlandırılmasına yönelik gerekli hassasiyetin gösterilmesini kamuoyu adına hatırlatmayı insani ve İslami bir görev olarak görüyoruz. Bu vesileyle Medet Ünlü’ye Allah`tan rahmet, kederli ailesi ve camiasına da sabr-ı cemil niyaz ediyoruz” dedi.   (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir