• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Yemen'de Husiler, anlaşmaların uygulanmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Husi müzakere heyeti üyesi Abdulmelik el-Acri, dün Sana Havalimanı'ndan ilk ticari uçuşun yapılamamasına ilişkin Twitter üzerinden değerlendirmede bulundu.

"Ateşkesi, ablukanın kaldırılması ve savaşın sonlandırılması gibi konuları görüşme imkanı sağlayan yatırım şeklinde değerlendirmek gerekirdi." ifadesini kullanan Acri, Birleşmiş Milletler ve ateşkesle ilgilenen heyetinin düşük performansını eleştirerek, rollerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Acri, "hükümetle herhangi bir anlaşmanın uygulanmasını sağlayacak, bir kesimi desteklemeyen ve yanında olmayan üçüncü tarafların katılımının olması gerektiğini" kaydetti.

Söz konusu suçlamalara ilişkin BM Yemen temsilcilerinden henüz bir değerlendirme yapılmadı.

Yemen hükümeti ise Sana'dan ilk ticari uçuşun yapılmaması konusunda Husileri, "meşru hükümet tarafından verilmiş pasaportların geçerliliğine işaret eden anlaşmaya bağlı kalmamakla" suçlamıştı.

Yemen Enformasyon Bakanı Muhammed el-İryani, konuya ilişkin dünkü açıklamasında, "Terörist Husi milisler, kendileri tarafından verilen güvenilmez pasaportlarla 60 yolcuyu, diğer normal yolcularla uçağa bindirmeye çalışıyor. Husiler, İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullahı'nın onlarca lider ve uzmanını sahte isim ve belgelerle kaçırmak için uçuşlardan yararlanarak ateşkesi suistimal ediyor." iddialarında bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir