• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
HÜDA PAR Bingöl Genç’te iftar programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kur’an tilaveti ile başlayan programda HÜDA PAR Genç İlçe Teşkilatı Başkanı İdris Ağırbaş‘ın selamlama konuşmasının ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Tanrıkulu kısa bir konuşma yaptı.

Tanrıkulu, konuşmasında ailenin önemine vurgu yapıp ahlak, adalet, inanç ve toplumsal birliktelik hususlarına değindi.

“Büyük sorunumuz sadece ekonomik kriz değil, ahlak ve inanç krizidir”

Tanrıkulu katılımcılara hitaben, “Toplumların ayakta durması için ahlak ve adalet şarttır. Bir toplumda eğer aile sağlam temeller üzerine bina edilmemişse o toplumun geleceği karanlıktır. Bugün en büyük sorunumuz ekonomik sorun değil, aile sorunumuzdur. En büyük sorun toplumu ifsat sorunudur.  Maddi kriz değil maneviyat krizi daha önceliklidir. HÜDA PAR olarak bu sorunlara karşı çözümlerimiz ve çalışmalarımız var. Bediüzzaman’ın dediği gibi “Ben ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz yaşayamam.” Bugün ekmek krizini öne sürerek diğer taraftan bizleri dinimizden, inancımızdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bu konuda gençlerimizi ve çocuklarımızı muhafaza etmeliyiz. Kültürel emperyalizmin basın ve sanat yoluyla toplumu ifsat etmesine karşı dikkatli olmalıyız.” diye konuştu.

“Maddi refah içinde olan ülkelerin de ahlaki olarak ne durumda olduğunu görüyoruz”

Maddi refahın yegâne amaç ve hedef olmadığına vurgu yapan Tanrıkulu, “Bugün maddi refah içinde olan bazı ülkelere baktığımızda en çok suç işleme oranının onlarda olduğu görülmekte. Şunu anlıyoruz ki mesele ekonomi değil, ahlak ve inanç krizidir. Bizlerin de HÜDA PAR olarak zulüm ve ahlaksızlıkların karşısında olmamız gerekmektedir. Bunu hep beraber sizlerin desteğiyle yapacağız inşaallah. Bugün burada siyasi olarak aynı görüşte olmayabiliriz. Bizler topyekûn aynı kıbleye yöneliyoruz, aynı camide namaz kılacağız ve aynı değerle üzerinde birleşiyoruz. Bu birleri toplumun her alanında bir araya getirmeliyiz. Birlik ruhu içerisinde sorunların üzerine gitmeliyiz.“ dedi.

Program, Genel İdare Kurulu üyesi Yunus Emiroğlu’nun yaptığı dua ile son buldu.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir