• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
İnternet Hız Testi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnternetinizin hızını merak ediyor ve gerçek test uygulayarak servis sağlayıcınızın size sunduğu internet hızını öğrenmek istiyorsanız hız testi yaparak sonuçlarınızı değerlendirebilirsiniz.

İnternet Hız Testi Nasıl Ölçülür?

İnternet hız testi için öncelikle servis aldığınız konum öncelikle belirlenir konumunuz üzerinden en yakın sunucu ile irtibata geçilir. Test yapmak istediğiniz en yakın sunucu ile sinyal üzerinden irtibata geçilerek test yapılır. Bu sinyal ping üzerinden gönderilir ve alınan cevaba göre test sonuçlanırız değerlendirilir.

İnternet hızınıza göre en yakın sonuçlar ekranınıza gelir. Bilgisayarınız üzerinden sunucu ile iletişime geçilerek kurulan iletişim üzerinden indirilme başlar ve verilere göre sonuç bilgisayarınıza ulaşır.

İnternet Hızınızı Ölçerken Yapılması Gerekenler

Hız testi yaparken daha doğru sonuçlara ulaşmak için bilgisayarınız üzerinden kablosuz internet üzerinden bağlanıyorsanız kısa bir süreliğine kablolu ağ üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca virüs programı kullanıyorsanız test esnasında programın aktifliğini kaldırabilirsiniz.

Modeme yakın bir noktada olmanız gerçeğe en yakın sonuca ulaşmak için önemlidir. Teste başlamadan önce herhangi bir uygulama açık olmadan ve fazla bir internet kullanmadan hızınızı test etmenizi tavsiye ederiz. İnternet hızınızı ölçtüğünüzde sadece hızınız değil ping miktarı, yükleme ve indirme gibi birçok detay da sizinle paylaşılır. Kullanmakta olduğunuz servis sağlayıcınızın anlık olarak kullandığınız bölge üzerinden kullanıcılara gerçek bilgisi verilir. Binanızın alt yapısından bölgedeki konumunuza göre birçok detayında sonucunu etkileyeceğinizi bilmenizi isteriz.

İnternet hızınızı ölçmek için https://www.hiztesti.me adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir