• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Kerry El Halil`de Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde değişik siyasi düşüncelere sahip yüzlerce Filistinli, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın konutu önünde bölgeyi ziyaret eden Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’yi protesto etti.

Kerry’nin kısa bir zaman dilimi içinde yaptığı dördüncü ziyaretin protesto edildiği gösteriye Batı Yaka’daki birçok siyasi oluşumun lider ve mensubu katılırken, göstericiler Amerika’nın Siyonist rejim yanlısı politikasını ve Filistin tarafına işgalciyle görüşmelere başlaması için yaptığı baskıları kınadı.

Eyleme katılan eski esirlerden Nail El-Bergusi, Amerika’nın Filistin yönetimini Filistin halkına fayda getirmeyen, sadece işgal rejimine hizmet eden ve onun imajını düzeltmeye yarayan anlamsız görüşmelere ikna etmeye çalıştığını ve onu bu hususta kullanmak istediğini; ancak bütün bunlara karşılık Filistinli mültecilerin topraklarına dönüş hakkını onaylamadığını, esirlerin serbest bırakılması ve yerleşkelerin durması için işgal rejimine ciddi bir baskı yapmadığını ifade etti.

Halk Direniş Cephesi aktivisti Hasan Halil Adevi de, Filistin Enformasyon Merkezine yaptığı açıklamada “Amerika’nın Filistin halkının hak ve hukukunu inkar eden ve sadece işgalciye hizmet eden politikalarını kınamak için eylem yapıyoruz. İşgalciyle görüşmeyi kabul etmediğimiz gibi, Amerika’nın Filistin halkının hukukunu yok etme çabalarını da kabul etmiyoruz. Kerry, Filistinlileri bataklığa sokmak için Washington-Ramallah arasında mekik dokuyor” dedi.

Mahmud Abbas’a bağlı güvenlik güçleri göstericileri çembere alarak Abbas ile Kerry’nin görüşme yaptığı binaya yürümelerine izin vermedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir