• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Şeyh İkrime Sabri İslam âlemine Mescid-i Aksa'yı koruma çağrısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh İkrime Sabri, başkanlığını yaptığı Kudüs Yüksek İslam Konseyi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, siyonist işgalciler tarafından Mescid-i Aksa’ya yönelik son günlerde artan saldırılarına değinerek, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların, "mübarek ramazan ayında Müslümanların duygularını dikkate almadığını" ve burayı "zamansal ve mekansal olarak bölmeyi" amaçladığını kaydetti.

Zamanını kutsal mabette nöbet tutarak geçiren Filistinlilerin, "ümmet adına Mescid-i Aksa'yı koruma ve savunma görevini yerine getirdiğine" işaret eden Sabri, "şehit verilmesi, tutuklama ve tehcirle sonuçlanan çatışmaların yaşanmadığı neredeyse bir gün bile geçmediğini" belirtti.

Şeyh Sabri, Arap ve İslam ülkelerinin liderlerine çağrı yaparak, "siyonist işgal rejimine karşı resmi düzeyde siyasi ve diplomatik eylemlerle baskı yapmak gibi gerekli çabaları göstermelerini, böylelikle işgalcileri durdurarak saldırgan planlarını boşa çıkarmalarını" istedi.

Şeyh Sabri, "İlk kıblemiz ve üçüncü büyük kutsal mekanımız olmadan İslam ümmetinin hiçbir değeri yoktur" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir