• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
AK Parti'den Biden'a sert 'soykırım' tepkisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 1915 olaylarına ilişkin ABD Başkanı Joe Biden'ın tarihi gerçeklere uymayan açıklamalarına ilişkin, "ABD Başkanı Biden'ın açıklaması tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksundur. Soykırım iftirasını sektör haline getiren lobileri memnun etmeyi amaçlayan açıklamasının hiçbir temeli olmadığını ifade ediyoruz." dedi.

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu:

"Türkiye adil bir yaklaşımın inşasından yanadır. Cumhurbaşkanımız, 1915 olaylarının dar siyasi yaklaşımlara malzeme yapılmadan bilimsel olarak araştırılması için gereken yaklaşımı sergilemiştir.

Bu özgüvenli yaklaşımlara karşı, Ermeni lobisinin tezlerini esas alan açıklamada hiçbir iyi niyet söz konusu değildir.

Üstelik Başkan Biden’ın açıklaması Ermenistan’la yürümekte olan normalleşme sürecini sabote eder niteliktedir. Dar ve ufuksuz siyasi yaklaşımlar sadece husumet lobisine hizmet eder. Barışa, diyaloğa ve tarihin doğru anlaşılmasına hizmet etmez.

"TEZİNE GÜVENENLER..."

Tezine güvenenler tüm arşivlerin tarihçilere açıldığı bir çalışmaya destek verir. Tezine güvenmeyenler ise siyasi lobileri tatmin etmeye çalışır. Cumhurbaşkanımızın mesajları tezine güvenen bir yaklaşımın ürünüdür."

"TAMAMEN HEZEYANDIR" 

Bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Kurutulmuş sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu:

"Aziz Milletimiz, milli birliğine ve ortak tarihine kasteden girişimlere asla müsaade etmeyecektir.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye tarihi hakkında sarfettiği asılsız sözler ise tamamen hezeyandır. Bu ülkenin tarihinde asla Ermeni Soykırımı olmamıştır. Bu yalanı dile getirmek ve ısrarla tekrarlamak tarihi gerçekleri değiştirmeye yetmez."

Bu haberler de ilginizi çekebilir