• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
TESSEP`ten Kılık Kıyafet Genelgesine Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Valiliği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yaz dönemi kılık kıyafet yönetmeliğine sert tepki gösteren Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir, yaz genelgesi ile birlikte hükümetin artık başörtüsünü çözme noktasında aciz kaldığını söyledi.
 
“Hükümetin artık bu konudaki tavrını çözemedik ve anlayamıyoruz”
TESSEP Başkanı Salih Demir yaptığı açıklamada, “TESSEP olarak yaklaşık 2 aylık süre zarfında Memur-Sen’in bu sivil itaatsizlik eylemlerini göz önüne alarak acaba, Türkiye de tesettür alakalı hassasiyetler gözetilir de bu konu tamamı ile temelden çözülür diye beklerken maalesef bir takım olumsuzluklar ile karşılaşmaktayız. En son İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yaz dönemi kılık kıyafet yönetmeliği gerçekten iç karartıcı bir durum. Yani hükümetin artık bu konudaki tavrını çözemedik ve anlayamıyoruz. Yani bu işi çözecekler mi yoksa bu iş böyle sürüp gidecek mi! Maalesef hükümet daha kafasındaki problemleri çözmüş değil. Bu iş bir an önce çözüme kavuşturulmalı. Yoksa bu işler başka bahara kalacak” dedi.
 
"Hükümet bunu hep yapıyor ve bu konuda herkesi oyalıyor"
Demir, Hükümet sürekli bu anlamda bir adım atıyor ama bu atılan adımlardan ne kast ediyor halen anlamış değiliz. Başbakan Erdoğan basit cümleler kurarak konunun yönetmeliklerle hal olacağını söylüyor. Bir yönüyle İslami camialara dönerek ‘bu iş bitmiştir, sorun çözülmüştür.’ Mantığını ortaya koyacaksınız, öte yandan el altından bir kesime de ‘siz rahat olun. Söylemimiz böyle ama aslı da böyle’ diyerek onlara müdahale alanı bırakacaksınız. Yani bir yandan başörtüsünün serbest olduğunu izlenimini vereceksiniz, diğer yandan da yasağı sürdürmek isteyenlere zemin bırakacaksınız. Maalesef bu hükümet bunu hep yapıyor ve bu konuda herkesi oyalıyor” ifadelerini kullandı.
 
"Artık kimsenin bu aldatma politikalarına tahammülü kalmadı"
Demir son olarak, "Bakın yazıktır, günahtır. Bu hukuksuzluktur ve adaletsizliktir. Bu işi şimdiye kadar hep geri plana ittiniz. Artık bütün sivil toplum kuruluşları olarak ‘bu işi çözüyorsanız çözün, çözmüyorsanız açıkça söyleyin ve Müslüman halkı artık kandırmaktan ve oyalamaktan vazgeçin. Artık kimsenin bu aldatma politikalarına tahammülü kalmadı.’ diyerek hükümete sert tepki gösterdi.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir