• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
TCMB TL için kolları sıvadı: Yakında en büyük banknot bu olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı...."

Gelen akaryakıt zamları nedeni ile Mart ayı enflasyon tahmini beklentisi 2022 şimdiden çift hanelere çıkarken Merkez Bankası tarafından 500 TL' lik banknot basılacağı iddia edildi.

Şu anda tedavülde olan en yüksek banknot 200 TL olarak uygulanırken ne yazık ki enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş sonrasında 500 TL'lik banknot söylentileri ortaya çıkmıştı. Konu hakkında yeni bir iddia da ekonomist Turhan Bozkurt tarafından gündeme taşındı.

İşte kulis haberi!

Merkez Bankası 500 TL banknot haberlerinin gündeme gelmesinin ardından paranın üzerinde olacak resim de merak konusu olmuştu. Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 500 liralık banknot basımı için kalıp temini alımlarının yapıldığı iddia edilirken çizimlerin ise devam ettiği belirtiliyor.

500 liralık yeni banknot basımı için renk seçimi konusunda ağırlığın hafif turkuaz ve mavi karışımı olacağı iddia edilirken Turan yazısında paranın arka kısmında kimin resmine yer verileceği konusunda ise henüz net kararın alınmadığını dile getirdi.

500 TL arka kısmında resim için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan seçenekleri Malazgirt zaferinin mimarı Büyük Selçuklu hükümdarı Alp Arslan, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile Fatih Sultan Mehmet'in yer aldığını belirterek. Paranın basımı için özel güvenlik önlemlerinin alındığı mikro yazı gibi detaylara yer verileceğini iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir