• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi ibadetle geçirilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransa’nın Strazburg şehrinde bulunan DİTİB Yunus Emre Camii’nde teravih namazı kıldırdı.

Teravih namazı sonrası yaptığı konuşmada gurbetçi vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu ayda yapılan ibadetlerin öneminden bahsetti.

Erbaş, Ramazan ayının insanlar için büyük bir nimet olduğunu belirterek, “Rabbimiz rahmetinden, mağfiretinden, bereketinden hakkıyla istifade etmeyi hepimize nasip eylesin. Ramazan ayında tutulan oruç, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ifadesi ile sevabını ancak Allah-u Teâlâ’nın verdiği çok önemli bir ibadettir.” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi'nde indiğini hatırlatan Erbaş, “Cenab-ı Hak, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu bize öğretiyor. Bin aydan daha hayırlı bir geceyi hep ibadetle geçirmek, dua ile geçirmek, istiğfar ile geçirmek bir kulun ömründe yapabileceği en güzel amellerdir, en güzel ibadetlerdir.” ifadelerini kullandı.

Teravih namazı sonrası Erbaş, Strazburg DİTİB yerleşkesi içerisinde kurulan Ramazan fuarındaki stantları gezdi.

Erbaş, burada yaptığı konuşmasında, “Ramazan ayının rahmetinden istifade ettik, mağfiretinden istifade ettik ve şimdi son 10 gününe girmiş olduk. Rabbim hepimizi ebedi azaptan kurtulanlardan eylesin inşallah. Bu ne güzel birlik, beraberlik ve kaynaşmadır. Gençlerimizle, çocuklarımızla, kadınlarımızla, erkeklerimizle hep birlikte buradayız ve aynı havayı teneffüs ediyoruz. Bu manzaranın güzelliği hakikaten bizi çok memnun etti.” dedi.

Erbaş, “Allah-u Teala hepimizi bu Ramazan günlerinden nasipdar eylesin ve Kadir Gecesi'ne hepimizi sağlık, afiyet içerisinde ulaştırsın. İbadetlerimizi makbul eylesin. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sırat-ı müstakimde daim eylesin. Rabbimiz, en güzel şekilde vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle, ezan, bayrak sevgisiyle yaşamayı hepimize nasip eylesin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir