• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam bütün insanlık için nimettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkan Erbaş, Strazburg DİTİB tarafından organize edilen iftar yemeğinde Fransa’da faaliyet gösteren Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile bir araya geldi

İftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dünyanın birliğe, beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bizim medeniyetimiz birlik medeniyeti, beraberlik medeniyeti, barış medeniyetidir. Çünkü dinimizin adı barış. Ayet-i kerimede Rabbimiz; 'Ey iman edenler! Hepiniz barışa giriniz.' İman edenlere özellikle sesleniyor ki barışın öncüleri olunuz, birliğin, beraberliğin rehberi olunuz.” dedi.

İslam dininin sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için en büyük nimet olduğuna işaret eden Erbaş, “Yeter ki Allah Resulü Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Arafat'ta bütün insanlığa seslendiği şu ilkelere uyalım; 'Ey insanlar hepiniz Âdemdensiniz, Âdem de topraktandır. Beyazın siyaha, siyahın beyaza, Arap'ın aceme, acemin de Arap'a hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.' İşte biz bu ilkelere riayet ederek ve bütün insanlığı bu ilkelere davet ederek hareket etmek zorundayız.” diye konuştu.

Programa, Türkiye’nin Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener, Paris Büyükelçisi Refik Ali Onaner, Fransa Strazburg Başkonsolosu Muzaffer Rami Şaylıman, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve Paris Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Bayram Demirtaş da katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir