• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Sabır taşımız çatlamak üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi İçişleri Bakanlığının Valilere göndermiş olduğu başörtüsünü yasaklayan genelgeyi kınayan bir basın açıklaması yaptı. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde saat 14.00’te yapılan açıklamaya İHH, Suriye Yardım Platformu, Mustazaflar Cemiyeti, HÜDA-PAR gibi birçok kuruluş destek verdi. Basın açıklamasını Eğitim-Birsen Başkanı İbrahim Coşkun okudu.
 
1980 darbesinin utanç vesikası olan düzenlemelerinin ve  28 Şubat’ın gasbettiği hakların iadesinin mücadelesini verirken  hükümetin bürokratları tarafından yapılanların hiç yol alınmadığını gösterdiğini belirten Coşkun,  geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de sadece başörtüsüne yasak getirdiğini  ifade ederek şimdi de başörtüsüne yasak getiren bu genelgenin yayımlanmasının anlaşılmaz bir durum olduğunu belirtti.
 
“28 Şubat cuntacıları hala iktidar içinde güçlü lobiler olarak faaliyet gösteriyor da bizim mi haberimiz yok, bir gece yarısı darbesiyle koalisyon hükümeti mi kuruldu” diyen Coşkun,  “Bir taraftan 80 darbesi ve 28 Şubat post-modern darbesinin mimarlarını yargılayıp, diğer taraftan darbecilerin ideolojik yönetmeliklerini yeni tarihlerle yayınlatıp meşrulaştırmak, hükümetin cevaplaması gereken soruların başında gelmektedir.”dedi.
 
Başörtü sorunu kökten çözülmediği sürece bürokraside her zaman bu sorunun yaşanabileceğini belirten Coşkun “Başörtüsü ile ilgili sabır taşımız çatlamak üzere, bir de bu genelgeler iyice canımızı sıkmaktadır.” Şeklinde konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir