• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Kongo'da yeni bir Ebola salgını ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 13'üncü Ebola salgınının bitiminden 4 ay sonra yeni bir vakaya daha rastlandı.

Ulusal Biyomedikal Araştırma Enstitüsü, yeni vakanın Equateur bölgesinin başkenti Mbandaka'da ortaya çıktığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı da vakanın 31 yaşında bir erkek olduğunu belirtti.

Adam, 5 Nisan'da semptomlar göstermeye başladı ve bir haftadan fazla evde bakımın ardından yerel bir sağlık kuruluşunda tedavi istedi.

DSÖ'nün Afrika bölge ofisi, 21 Nisan'da hastanın yoğun bakım için bir Ebola tedavi merkezine kabul edildiğini ancak o günün ilerleyen saatlerinde öldüğünü belirtti.

Ofis, salgının kaynağını belirlemek için araştırmaların devam ettiğini vurguladı.

DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti, "Zaman bizden yana değil. Hastalık iki hafta önde başladı ve şimdi arayı kapatmaya çalışıyoruz. Olumlu haber şu ki Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki sağlık yetkilileri Ebola salgınlarını hızla kontrol etme konusunda dünyadaki herkesten daha fazla deneyime sahip." dedi.

Kongo, 1976'dan bu yana 14'üncü Ebola salgınını yaşıyor. Mevcut salgın, yalnızca 2018'den bu yana 6 kez görülüp, ülkenin Ebola tarihinde en sık görülen olaydır.

Kanamalı ateşli hastalıkta 2018-2020 yılları arasında ülkede 2 bin 300 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkenin doğusunda ekim ile kasım ayları arasındaki son salgında tespit edilen 11 vakadan 6'sı kurtarılamadı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir