• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
130 günde Kur’an’ı ve 11 bin Hadis Ezberledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısırlı 13 yaşında bir çocuk henüz 7 yaşında iken 3 ayda Kur’an-ı Kerim’i 40 günde de Sahih Buhari, Sahih Müslim ve Müfredat El Buhari’den 11 bin hadisi şerif ezberledi.

El Mısriyyun Gazetesi, Şerif Seyyid Mustafa isimli çocuğun sadece altı ay içinde Kur’an’ı 10 kıraata göre ezberlediğini yazdı. Bu mucizevi çocuğun ‘Tuhfetu’l Etfal’, ‘El Cezeriyye’, ‘Eş Şatıbiyye’ gibi oldukça zor eserlerle Celaleyn tefsirini de ezberlediğine işaret eden gazete şu anda ise ‘dinler arası karşılaştırma’ ilmi üzerine eğitim gördüğünü, Tevrat, İncil ve Zebur’un onlarca kopyasını ezberlemek için çaba sarfettiğini vurguladı.

Küçük çocuk ise Allahu Teala’nın kendisine çabuk ezberleme ve anlama nimeti verdiğini, kendisinin de bu melekeyi Kur’an ve hadisleri ezberlemekte kullandığını ifade etti. Bununla birlikte gününün tam 18 saatini ezber, tekrar, bilgi edinme ve çeşitli kültürleri öğrenmek için harcadığına dikkat çekti.

Birçok Kur’an ezber yarışmasına katılan ve her defasında birinci olan Mustafa, Ezher ve vakıflar düzeyinde 75 belge sahibi. Ezher Enstitüler alanında 3 yıl boyunca hep birinci olduğu gibi birçok Arap ve İslam ülkesi tarafından da onurlandırılmış. Arap Büyükelçilikleri Birliği tarafından da Arap Çocuk Büyükelçisi seçilmiş.

Mustafa şu anda uydu kanallarında 10 kıraat usullerini ve Hanefi-Şafii mezhepleri fıkhını öğretiyor. Bir camide hoca olarak namaz kılanlara verilen tecvid derslerine katılıyor.

Şer’i ilimler alanında alim olmayı temenni eden küçük Mustafa son olarak ise şöyle diyor: ‘Babamın temennisini aklımdan hiç çıkarmıyorum. Zira kendisi bana hep şöyle derdi: ‘Ey Şerif! Seni, Hanif İslam dinini, tüm insanlık için faydalı semavi prensipleri yaymak için dünyayı dolaşan, dünyanın en iyi alimi olarak görmeyi temenni ediyorum.’  (Incanews)

Bu haberler de ilginizi çekebilir