• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Adana Umut Kervanı Ramazan ayı yardımlarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayının başlamasıyla yardım çalışmalarına hız veren Adana Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri ve alışveriş çekleri dağıttı.

Şu ana kadar yüzlerce aileye gıda yardımı ulaştıran Adana Umut Kervanı, Ramazan ayı boyunca gelen yardımları yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.

Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, Ramazan ayı boyunca yardım çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Ramazan ayında yetim giyindirme programı kapsamında bir kısmını bitirdiklerini söyleyen Dizlek şunları kaydetti: “Yetim giydirme programlarımız 4 etaptan oluşuyor. Birinci etabını bitirdik, 3 etap daha var, onlarda Allah nasip ederse ilçelerimizde, Osmaniye ve Hatay da devam edecek. Bugün de ailelerimize gıda yardımı, alışveriş çeki ve bir kısmına da kira yardımı olmak üzere yardımlarda bulunduk. Yardımlarımız bayrama kadar devam edecek. Bugün itibariyle 130 aileye gıda kolisi yardımında bulunup, 120 aileye de alışveriş çeki ulaştırdık. 4 ailenin de kira ihtiyacını karşıladık ve bundan sonra yardımlarımız devam edecek.”

“Çöplerden ekmek toplayan aileler var”

Ziyaret ettikleri ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını zor şartlarda sürdürebildiklerini vurgulayan Dizlek, “Yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz ama çöplerden ekmek toplayan, giyim kuşam sıkıntısı çeken aileler var. Gerçekten evlere baktığı zaman, çoluk çocuğumuzun her birinin dörder, beşer ayakkabısı var. Hatta çocuklarımız marka ayakkabı isterken, öbür taraftaki çocuklar terlikleriyle, yırtık ayakkabıyla okula gidiyor. Bu nedenle, akranlarıyla beraber okula giden çocuklar bir travma yaşıyor gibidir, bu yüzden bizim bunlara bir çözüm bulmamız gerekiyor.” diye konuştu.

 Ramazan ayı vesilesiyle ihtiyaç sahibi ailelilerin ve çocukların yüzünün gülmesi istediklerini söyleyen Dizlek, Bizler köprü olmaya hazırız.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir