• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Parkinson`un ilacı: biber ve domates
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - ABD’de bulunan Washington Üniversitesi’nden Susan Searles Nielsen ve ekibi tarafından yaptığı araştırma kapsamında, kısa bir süre önce Parkinson hastalığı teşhisi konulan 490 kişi ile sağlıklı 644 kişi katıldı.
 
Katılımcıların beslenme ve sigara kullanma alışkanlıklarının incelendiği araştırmada, genel anlamda sebze tüketiminin Parkinson’u etki etmediği, fakat patlıcangillerden olan, çok az miktarda nikotin içeren biber ve domates gibi sebzeleri fazla tüketenlerdeParkinson tehlikesinin azaldığı tespit edildi.
 
Hastalık rehlikesinin, sigara kullanan ve bu sebzeleri fazlaca tüketenlerde daha da azaldığı bildirildi.
 
Tütün kullanımının Parkinson riskini azaltabileceğini ortaya koyan daha önceki bulgulara ek olarak, bu araştırmada nikotinin koruyucu etkiye sahip olduğunun da belirlendiği vurgulandı.
 
Parkinson hastalığı, beynin alt kısımlarındaki gri cevher çekirdeklerinin bozukluğuna bağlı bir sinir sistemi hastalığı. Genellikle orta yaş hastalığıdır. Adını hastalığı ilk defa 1817`de titremeli felç olarak tarifleyen James Parkinson`dan almıştır. Binde bir sıklıkla görülen, müzmin, ilerleyici, tedavisiz iyileşmeyen bir hastalıktır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir