• DOLAR 32.54
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2474.465
  • ...
Çeçen Fahri Konsolosunu, Kadirov Katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Çetin Emeç Bulvarı`nda konsolosluk bürosu olarak da kullandığı işyerinde bulunan Medet Ünlü, Çarşamba günü saat 19.10 sıralarında henüz kimliği belirlenmeyen kişi ya da kişiler tarafından silahla vuruldu.
 
Ceset üzerinde inceleme yapan ve birçok delile el koyan ekipler, binanın avlusundaki araçlarla olayın yaşandığı saatlerde Çetin Emeç Bulvarı`nda kayıtta bulunan MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. Binada bulunan güvenlik kameralarından Medet Ünlü’nün bürosuna son giren şahıs tespit edildi ve Ankara polisi kişinin kimliğini tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Yakınları, Ünlü`nün son yaptığı açıklamalarının ardından baskı gördüğünü, saldırının Kukla Kadirov taraftarları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini ifade ediyor.
 
Medet Ünlü, en son geçen ay, ABD`deki Boston Maratonu`nda yaşanan bombalı saldırılarla ilgili Türkiye’de yayın yapan bir televizyon programına katılmış, bombalı saldırı olayının kurmaca olduğunu, Çeçen halkının terörizmle bağdaştırılmak istendiğini, bombalı olayın zanlıları 2 Çeçen kardeşin ise kurban olarak seçildiklerini vurgulamıştı.
 
Medet Ünlü kimdir?
Medet Ünlü Şeyh Şamil’in mücadelesi Rus-Kafkas Savaşı sırasında Osmanlıya hicret eden Çeçen bir ailenin ferdi olarak Türkiye’de dünyaya geldi. Medet Ünlü, ilk defa 1994 Rus-Çeçen savaşı sırasında Türkiye’de Çeçen mücadelesini desteklemekle tanındı. Çeçen mücadelesini ilk günlerden beri can u gönülden destekleyerek hiç bir engel tanımadan çalışmalarına devam etti. 28 Şubat döneminde Erbakan’la ilgili davada yargılandı.
 
Medet Ünlü Ankara’da kendi işyerini Çeçen gazilere ve mültecilere yardım etmek için kullandı. Çok sayıda Çeçen öğrenciye ve yetimlere yardım ediyordu. Çeçen mücadelesine yaptığı katkılardan dolayı Çeçen İçkeriya yönetimi, Medet Ünlü’ye Fahri Konsolosluk görevi verdi. Medet Ünlü, Türkiye’de Çeçen bağımsızlık mücadelesini destekleyen ve Rus zulmünü her platformda dile getiren bir kişiydi. Son olarak tüm engellere ve tehditlere rağmen Türkiye’de bulunan Çeçen mültecilere resmi statü ve vatandaşlık almak için verdiği çabaların sonucuna varmak üzereyken katiller tarafından infaz edildi.   (Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir