• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Şanlıurfalılar: Bu sene Ramazan ayı çok güzel geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

11 ayın sultanı olan hayır ve bereket ayı olan Ramazan ayının son 10 gününe girdik.

Yaklaşık 2 senedir salgından dolayı iftarı, mukabelesi, sahuru ve davetleri ile Ramazan ayını dolu dolu yaşamayan Şanlıurfalılar,  bu sene hem salgının azalması hem de havaların serin olmasından dolayı güzel bir Ramazan geçiriyor.

Bu sene hicri takvime göre Ramazan ayının geçen seneye göre 10 gün ileri gelmesinden dolayı sıcaklar başlamadan oruç tutmaya başlayan Şanlıurfalılar, havaların serin geçmesinden dolayı oruç tutarken zorlanmadıklarını ifade ettiler.

Havaların serin olmasına rağmen halen beklenen yağışların düşmemesi ise insanları düşündürüyor.

Yaz aylarında oruç tutmanın da farklı bir manevi zevki olduğunu belirten Şanlıurfalılar, bu seneki Ramazan ayı ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Sıcak aylarda Ramazan orucu tutmanın ayrı bir güzelliği var"

Sıcaklarda tutulan orucun insanlara farklı bir maneviyat kazandırdığını belirten Eyüp Genç, "Bu sene Ramazan ayı çok iyi geçiyor. Daha önceki senelere göre bu sene hava serindir. Sıcak aylarda Ramazan orucu tutmanın da ayrı bir güzelliği vardı. Yazın sıcak havada oruçluyken acıkıyorsun, susuz oluyorsun. Yazın oruç tutmak farklı bir maneviyat yaşatıyor. Bu sene havalar yavaş yavaş sıcaklığını hissettirmeye başladı ama Ramazan ayının çoğu serin geçti." şeklinde konuştu.

"Bu sene Ramazan ayının akşamları ayrı bir güzel geçiyor"

Bu sene Ramazan akşamlarının ayrı bir güzel geçtiğini vurgulayan Mehmet Sünbül, "Bu sene geçen seneye nazaran çok güzel geçiyor. Bu sene kısıtlama yok. Bu sene Ramazan ayının akşamları ayrı bir güzel geçiyor. Bu yıl havalar serindir. Son günlerde sıcaklık başladı. Sıcaklığın başlaması da iklimimizden kaynaklanıyor. Bu sene kar yağışı fazlaydı diye Ramazan'da havalar serin oldu. Bu sene yağmur yok diye günler kurak geçiyor. İnşallah, bu sene havalar bol bereketli geçer." ifade etti.

"Bu sene Ramazan ayında havalar çok güzel"

Bu sene Ramazan ayının geçen seneye oranla çok güzel geçtiğini ifade eden Mahmut Çelik, "Bu yıl Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Geçen sene Ramazan ayı iyi geçmemişti. Havalar sıcaktı ve salgın vardı diye Ramazan iyi geçmemişti. Bu sene Ramazan ayı serin havalara denk geldi. Bu sene Ramazan ayında havalar çok güzel. Rabbime sonsuz şükürler olsun ki Ramazan ayı çok güzel geldi." diye konuştu.

"Geçen sene bu zamanlara bütün çiçekler açılmıştı"

Bu sene Ramazan ayının güzel geçtiğini belirten Sıtkı Birdal, "Ramazan her yıl bir önceki Ramazan ayına göre 10 gün önce geliyor. Bu sene sıcaklar da geç geldi. Geçen sene bu zamanlara bütün çiçekler açılmıştı, bu sene halen bir şey yok. Bu sene Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Bu sene ne salgın ne de sıcak sıkıntısı var. Havalar serin gidiyor gayet güzeldir." dedi.

"İş mevsimine denk gelmediği için herkes evinde oturup oruç tutuyor"

Mevsimlik işçilerin çalışmaya gitmediği için bu sene evlerinde iftar açtığını vurgulayan İsmail Ok, "Bu sene Ramazan ayı çok iyi geçiyor. İş mevsimine de denk gelmediği için herkes evinde oturup oruç tutuyor. Bu sene Ramazan ayı iyi gidiyor. Geçen sene havalar sıcak diye Ramazan ayı zor geçti. Geçen sene aşırı derecede hava sıcaktı. Bu sene hava çok güzeldir. " diye konuştu.

"Allah'ın izniyle çok güzel geçiyor"

Geçen sene Ramazan ayı ayını salgından dolayı evde geçirdiklerini belirten Mehmet Yavuzer, "Geçen sene Ramazan ayında havalar sıcaktı bir de salgından dolayı evde olduğumuz için biraz zor geçti. Bu sene havalar serin, Allah'ın izniyle çok güzel geçiyor. Geçen sene salgından dolayı evdeydik çok sıkılıyorduk." şeklinde konuştu.

Geçen sene Ramazan ayının çok sıcak geçtiğini belirten Halil Ayırbaz, "Geçen sene havalar çok sıcaktı. Bu sene yazın kışı; kışın yazı yaşıyoruz. Havalar Ramazan ayında serindir. Geceleri hava soğuk diye dışarı çıkamıyoruz. Geçen sene yere yumurta koysan pişerdi ama bu sene öyle değil." ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayının bitmesine üzülüyoruz"

Ramazan ayının bitecek olmasına üzüldüğünü ifade eden Muhammed Erboğa, "Bu sene Ramazan ayı iyi geçti. Ramazan ayının bitmesine üzülüyoruz. Geçen sene Ramazan ayında kısıtlamalar vardı ve hava sıcaktı diye oruç tutmakta zorlandık." dedi.

Sedat Durmuş ise "Geçen sene Ramazan ayında havalar sıcaktı. Geçen sene salgın var diye oruç tutarken zorlanıyorduk." Şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir