• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Kutlu Doğum Etkinliklerinin İstatistiği Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kutlu Doğum etkinliklerini meydanlarda gerçekleştiren ve düzenlediği etkinliklerde milyonları bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yılki Kutlu Doğum programları sona erdi.
 
Etkinlikler hakkında bir değerlendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av.Abdulgani Orhan, 22 Mart’ta başlayan kutlu doğum etkinliklerinin 12 Mayıs’ta Ankara’da yaptıkları etkinlik ile son bulduğunu söyledi. Orhan, ‘Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed’ adıyla bu yıl Türkiye geneli 253, Avrupa’da ise 32 merkezde olmak üzere toplam 285 merkezde platformlarının Kutlu Doğum etkinliği düzenlediğini açıkladı.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Orhan, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun birçok etkinliğe imza attığını hatırlatarak, 2013 yılı Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yıl sona erdiğini söyledi.
 
285 merkezde Kutlu Doğum etkinliği
Düzenledikleri etkinliklerde emeği geçen ve programlara iştirak edenlere teşekkür eden Orhan mevlid programlarının istatistiğini açıkladı. Orhan, “Türkiye’de toplam 30 il merkezinde, 81 ilçe merkezinde 13 belde merkezinde ve büyük şehirlerden de 15 mahalle ile toplamda 114 köy olmak üzere Türkiye geneli 253 merkezde Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav) adlı bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerimizi yapmış olduk. Malumunuz Peygamber sevdası Diyarbakır’dan başlayıp Türkiye’ye sığmadı. Türkiye’nin dışında birçok merkezde Kutlu Doğum etkinliği yapıldı. Bu yıl Avrupa’nın 32 merkezinde etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerden bir tanesi bu yıl itibariyle Avrupa’nın meydanlarına da taşımış bulunmaktadır. Böylece bu yıl toplamda 285 merkezde, toplu bir şekilde Resulullah’a salavat getirme onu anlayıp anlatabilmek için Rabbimizin izniyle etkinlikler yapmak nasip oldu” dedi.
 
‘Tüm engellemelere rağmen Peygamber sevdasının önüne geçilemedi’
Özellikle Türkiye geneli Kutlu Doğum etkinliklerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli zorluklar ve sıkıntıların çıkartıldığına dikkat çeken Orhan, etkinliklerinin en önemlisinin Diyarbakır’da yapılan etkinlik olduğunu belirterek, “Diyarbakır’da da çeşitli sıkıntılarla karşılaştık, engelleme girişimlerine maruz kaldık. Özellikle Gaziantep’te Adıyaman’da yetkililer tarafından çok ciddi sıkıntılar çıkarıldı. Hasetten Ankara’da etkinliğimizin yapılmaması için her türlü baskıya maruz kaldık ve yapmayı düşündüğümüz alan etkinliklerimiz iptal bile edildi. Fakat buna rağmen yılmadık Allah’u Teala etkinliğimizi orada yapmayı bize nasip eyledi. İskenderun gibi daha farklı birçok yerde gerek yerel belediyeler, gerekse emniyet mensupları gerekse resmi yetkililer vasıtasıyla çıkarılan zorluklara rağmen çok şükür Peygamber sevdasının önüne geçilemedi ve bu sevda Türkiye’yi de aşarak yurt dışında bile meydanlara taşıp toplu bir şekilde salâvat getirmelerle sonuçlandı” ifadelerini kullandı.
 
Kutlu Doğum şehidesi Sümeyye Çelik unutulmadı
Orhan değerlendirmesinin sonunda, Diyarbakır’daki Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Şırnak’tan Diyarbakır’a gelirken elindeki tevhid bayrağının yüksek gerilim hattına temas etmesiyle elektrik akımına kapılarak vefat eden  Sümeyye Çelik’i de rahmetle yad ederek,  “Allahu Teala onun şahadetini kabul eylesin. Biz Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, onu Kutlu Doğum Şehidi olarak ilan etmiştik onu da yâd etmek istiyorum. Allahu Teala mekanını cennet eylesin bize de onun gibi Resulullah’a koşarken şehid olmayı nasip eylesin’ şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir