• DOLAR 32.507
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2484.587
  • ...
SON DAKİKA
Gürültü çıkaran eğlence merkezlerine ağır ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Turizm sezonun açılmasıyla birlikte gürültü denetimlerine Haziran ayında başlayacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 dBA ve 7 dBC’lik desibel limitini geçen eğlence merkezlerine çeşitli oranlarda para cezası verecek.

 

Bakanlık, aralarında Ataşehir, Kadıköy, Beykoz, Kartal, Şişli, Beyoğlu, Üsküdar, Kağıthane, Bayrampaşa ve Esenler gibi semtlerin de bulunduğu 20 belediyeye denetim yapma yetkisi verdi.

 

Sesi fazla açan işletmeye 20 bin lira ceza

Bakanlık, Çevre Kanunu’nun öngördüğü tedbirleri almayan ve standartlara uymayan eğlence mekanlarına, şantiyelere ve fabrikalara, 20 bin 317 lira para cezası uygulayabilecek. Kanuna göre standartlara aykırı hareket ederek gürültü yaratan konutlarda, bu yıl için cezalar, 674 lira, ulaşım araçları için 2 bin 029 lira, işyerleri ve atölyeler içinse 6 bin 769 lirayı buluyor.

 

Denetimlerde eğlence yerlerinin arka plan gürültü seviyesinin 5 desibel A’dan ve 7 desibel C’den fazla olan eğlence mekânlarına para cezasının yanı sıra kapatma cezası da verilebilecek.

 

Geçen yıl İstanbul Boğazı etrafındaki denetimlerde, eğlence merkezlerine 459 bin 860 lira para cezası verildi. Belediyelerin yaptığı gürültü denetimlerinde ise bu yerlere yaklaşık 1 milyon 145 bin liralık idari yaptırım uygulandı. (Raif Acar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir