• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Cuntadan İhvan Liderliğine müebbet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da kanlı bir darbeyle başa geldiği günden beri binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve yine binlerce insanın da zindanlara atılmasına sebep olan kukla Sisi cuntası zulümlerine ve hukuksuzluklarına devam ediyor.

Darbe cuntasının sözde mahkemeleri tarafından yargılanan ve müebbet hapis cezası verilen Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin yanı sıra Safvet Hicazi ve Muhammed el-Biltaci'nin cezaları cunta yönetimin kontrölü altında olan Mısır Yargıtay'ı tarafından da onandı.

Mısır resmi ajansı MENA'ya göre, Yargıtay, 2013'teki sözde şiddet olaylarıyla ilgili Port Said Ceza Mahkemesi'nde Eylül 2020'de yeniden görülen davaya ilişkin nihai kararını açıkladı.

Yargıtay, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin yanı sıra, Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile İhvan yöneticilerinden Safvet Hicazi hakkında verilen müebbet hapis cezasını da onadı.

Aynı dava ile ilgili temyiz başvurusunda bulunan 6 İhvan üyesinin 15 yıl, bir İhvan üyesinin 3 yıl hapis cezasını onayan Yargıtay, 59 kişinin ise beraatine karar verdi.

Port Said Ceza Mahkemesi, Eylül 2020'de yeniden görülen davada sanıkları tekrar mahkum etmiş, sanıklar da ikinci ve son kez temyiz için başvuruda bulunmuşlardı.

Müslüman Kardeşler lideri Mahmud İzzet’e müebbet hapis

Mahkeme, sanıkları Ağustos 2013'te Port Said'de meydana gelen şiddet olaylarını provoke etmek suçlamasıyla mahkum etmişti.

Yargıtay, 2021 Temmuz ayında "Hamas adına casusluk" olarak bilinen davada yargılanan ve Bedii'nin de aralarında bulunduğu 15 kişinin, 7 ila 25 yıl (müebbet) hapis cezalarını onamıştı.​​​​​​​

Mısır cunta yargısı, daha öncede Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanvekili Mahmud İzzet'i müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırmıştı. 

Binlerce İhvan üyesinin gözaltında tutulduğu ülkede, işkence ve baskı altında hukuk dışı bir biçimde yargılamalar devam ediyor.

Sisi cuntasından 10 İhvan üyesine daha idam cezası!

2013 yılında seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı kanlı bir darbe yaparak hükümeti ele geçiren Batı maşası kukla Sisi hükümeti, yüzlerce yargısız infaz ve hukuksuz idamların yanı sıra binlerce Müslümanı suçsuz yere zindanlara doldurdu. Dünyanın sessiz kaldığı zulüm karşısında cunta yönetiminin hukuksuzlukları her geçen gün daha korkunç boyutlara varıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir