• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
Bakan Bozdağ'dan "cezaevlerinde işkence" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen iftar programında Adalet Bakanlığı personeli ile bir araya gelen Bakan Bozdağ, "Son birkaç aydır Türkiye cezaevlerinde işkence ve kötü muamele olduğuna dair iftiraları sosyal medyadan, kendi yayın organlarından ve parlamento içine kadar uzanan bazı kişiler vasıtasıyla gündeme taşıyorlar." dedi.

"Türkiye 2005'te yeni Türk ceza Kanunu ile beraber işkence suçlarında zaman aşımını da kaldıran bir ülkedir. Bu ne demektir; biz kendimize güveniyoruz, bizim ülkemizde işkenceye, kötü muameleye sıfır tolerans vardır. Kim yaparsa yapsın üzerine gideriz, gereği neyse onu yaparız. Ha biz gitmedik 10 sene sonrası gider, 20 sene sonrası gider 50 sene sonrası gider çünkü zamanaşımı bu suçta işlemez." diyen Bakan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye cezaevleri ile ilgili söylenen her türlü iddiayı biz araştırmaya hazırız ve araştırıyoruz. Ama araştırdığımız iddiaların tamamına yakını neredeyse ya abartma ya çarpıtma ya da emin olun kurgu. Böylesi bir şeyle karşı karşıyayız. Onun içinde buradan sizin vasıtanızla aziz milletimize bir kez daha ifade etmek isterim ki terör örgütlerinin yürüttüğü bu kampanyaya karşı siz terör örgütlerinin kimliğini görüyorsunuz, biliyorsunuz. Bu iddiaları dile getirenleri de görüyorsunuz. Ya terör örgütleri ya da terör örgütlerine müzahir çevreler ya da siyaseten onlara destek verenler olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz, ben de buradan açık bir şekilde ifade ediyorum. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum Türkiye cezaevlerinde işkence yoktur, kötü muamele yoktur. İşkence ve kötü muameleye sıfır toleransla yaklaşılmaktadır. Bu konuda gelen hiçbir iddia açıkta bırakılmamıştır. Her iddia incelenmiş, değerlendirilmiş ve bunlarla ilgili tahkikatlar yapılmıştır. Hem idari yönden hem de adli yönden ihtiyaç varsa tahkikatın yapılmasına hiçbir engel çıkarılmamıştır ve hepsi sonuna kadar yapılmıştır bundan sonra da yapılmaktadır. Denetim, ulusal denetim, ülke içinde denetim ve ülke dışı denetimlere de bizim cezaevlerimiz sonuna kadar açıktır ve bu açıklıkla biz buradaki iftiralarla Türkiye cezaevlerindeki infaz sisteminin ve infaz koruma memurlarımızın diğer cezaevi çalışanlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin lekelenmesine, karalanmasına asla izin vermeyiz.

"Bu, şu demek değildir. Yanlış yapan varsa üzerine gitmeyiz. Kim yanlış yaparsa onun üzerine kararlılıkla gideceğiz. Ama iftira ile yalanla, abartmayla, çarpıtmayla Türkiye'mizin ceza infaz koruma memurlarımızın cezaevi yönetimlerimizin yıpratılmasına, kirletilmesine de asla müsaade etmeyiz." diyen Bozdağ, "Bizim anlayışımız cezaevlerinde hükümlü ve tutuklu bulunan kişilerin işledikleri ya da isnat edilen suçlardan bağımsız olarak her bireri ailelerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletine emanettir. Onların canlarından, sıhhatlerinden, yemelerinden, giyinmelerinden, barınmalarından her türlü ihtiyacının giderilmesinden devletimiz sorumludur." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir