• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
İslam İşbirliği Teşkilatı: Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar tüm İslam alemine yapılmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'nın, Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden ihlallere ilişkin ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin'in dışişleri bakanlarının yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisine mektup gönderdiği belirtildi.

İİT'nin açıklamasında, "israil'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının hızındaki bu tehlikeli artış, tüm İslam ulusunun dini haklarına ve duygularına bir saldırı ve ilgili uluslararası kararların ve sözleşmelerin açık bir ihlalidir." denildi.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'ya baskın yapmanın, kapılarını kapatmanın ve içinde namaz kılan savunmasız kişilere yönelik "vahşi saldırıların", bölgede ve bölge dışında bir din savaşını ateşleyeceği ve şiddeti körükleyeceği belirtildi.

İİT Genel Sekreteri Taha da tüm uluslararası tarafları, Müslümanların Mescid-i Aksa'da özgürce ibadet etme hakkının sağlanması ve işgal altındaki kutsal mekanların mevcut tarihi ve yasal statüsünün korunması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Taha, işgali sona erdirecek ve başkenti Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasını somutlaştıracak siyasi süreci canlandırmak için uluslararası çabaların yoğunlaştırılması çağrısını yineledi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir