• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İngiltere Başbakanı: Bu Saldırı Müslüman Toplumuna Bir İhanettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

David Cameron, dünkü bıçaklı terör saldırısı sonrası bu sabah yapılan Cobra toplantısı ardından yaptığı basın açıklamasında, "Bu olayı gerçekleştirenler bizi bölmek istiyor. Fakat şunu iyi bilmeliler ki böyle bir saldırı bizi bir araya getirerek daha güçlü kılar." sözlerine yer verdi.

Cameron, ülkesinin aşırıcılık ve terör karşısındaki kararlı duruşunu kesin bir şekilde devam ettireceğini ve terörün her türlü çeşidine hiçbir zaman teslim olmayacaklarını vurguladı.

Bu olayın sadece İngiliz toplumuna yapılmış bir saldırı olmadığına dikkat çeken Başbakan Cameron, "Bu saldırı, İslam dinine ve ülkemize birçok katkıda bulunan Müslüman toplumuna bir ihanettir." dedi. Cameron, "İslam dininde, böyle tüyler ürperten bir saldırıyı haklı gösterecek hiçbir şey yoktur." diye konuştu.

Cihan`da yer alan habere göre; İngiliz lider, terörizmi mağlup etmenin en iyi yollarından birinin günlük normal hayata devam etmek olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Cobra toplantısına katılan Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson da, "Bu saldırıdan dolayı İslam dinini suçlamak büyük bir yanlış olur." şeklinde konuşmuştu.

Londra`nın güneydoğusundaki Woolwich`te bulunan Kraliyet Topçu Birliği kışlası yakınlarında gerçekleşen olayda, iki kişi satır ve pala ile 3 kişiye saldırarak 1 kişiyi öldürmüş, 2 kişiyi yaralamıştı. Zanlılar saldırı sonrası yaptığı açıklamada, bu saldırıyı Müslümanların hakkını savunmak için düzenlediklerini iddia etmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir