• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Nişanyan Alçakça Hakaretlerine Devam Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazdığı bir yazıda Hz. Muhammed(sav)’e hakaret ettiği için yargılanan yazar müsvedesi Sevan Nişanyan, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıl 45 gün hapis cezasına çarptırıldı. Nişanyan’ın sabıkası olduğundan verilen ceza ertelenmedi. Aldığı cezayla ilgili konuşan Sevan Nişanyan, “Bu karar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) mahkûm olur” dedi.

Yazar müsvedesi Sevan Nişanyan mahkemenin verdiği kararın siyasi olduğunu belirterek Taraf gazetesine şu açıklamaları yaptı:

Yazdığı bir yazıda Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan yazar Sevan Nişanyan, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıl 45 gün hapis cezasına çarptırıldı. Nişanyan’ın sabıkası olduğundan verilen ceza ertelenmedi. Aldığı cezayla ilgili konuşan Sevan Nişanyan, “Bu karar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) mahkûm olur” dedi.

Yazar müsvedesi Sevan Nişanyan mahkemenin verdiği kararın siyasi olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı:

Yüklü bir tazminat alırım

“Bunun bir siyasi iradenin sonucu olduğunu düşünüyorum. Aklını kaybetmiş bir hâkimin kararı değil. Bu bir hukuki emsal yaratma çabası. AİHM’in bu konudaki içtihatlarına o kadar aykırı bir karar alındı ki, AİHM’de yüklü bir tazminata yol açacağı konusunda en ufak bir şüphe yok.

Türk hukukunda İslam dininin kutsal saydığı şeyleri kutsal saymak zorundasın. Ben yazımda açıkça diyorum ki, insanlar Muhammed’i peygamber sanmak zorunda değildir. Bunu hakaret saymak seküler hukuku ayaklar altına almak demektir. Bu durumu bir hukuki norm haline getiriyorlar.

Müslümanları incitmedim

Ben hiçbir zaman Müslümanlar hakkında incitici bir söz söylemedim. Bıyıkları şöyledir, başörtüleri böyledir demedim. Diyenleri de ayıpladım. Tarihte peygamber olduğunu iddia eden birinin bu iddiasını saçma buldum. İnsanlar bir sürü saçma şeye inanıyor. Ben sadece bunun saçmalık olduğunu söyledim.

Düzgün dindar dostlarım var. Bu insanlarla samimi dostluğum devam ediyor. Benim derdim İslam’la değil. Budizm de İslam kadar saçma. Burada İslam kullanılarak toplumsal bir egemenlik kurulmaya çalışılıyor.

İyimser olmaya çalışıyorum. Türkiye’nin şu andaki sosyal değişimi o kadar nefes kesici ki. Bu tür saçmalıkların süreceğini sanmıyorum. Ama aslına bakarsanız gitgide kaygılanmaya başladım. İnsanlık bunları aştı dediğim ne kadar saçma sapan şey varsa bunları sorgulama cüreti gösteren insanlara karşı linç yapılıyor.

İslam’ın düşünsel tarihinde yoğun bir riyakârlık var. Hoşgörü gösterilim ama aba altından da sopa gösterelim. Bu, son derece canlı bir şekilde yaşıyor. Bütün Müslümanlar böyledir demek istemiyorum aralarında gerçekten iyi insanlar var.

Yatarsam eğlenceli olur

Hapis yatırırlarsa bayağı eğlenceli olur. Bir bakıma iyi olur. Medeni dünyada Türkiye’nin böyle bir saçmalığı kaldıracak gücü ve kararlılığı olduğunu sanmıyorum. Gidip birkaç ay yatarım kazandığım tazminatla ömür boyu rahat yaşarım.”

CEZA ERTELENMEDİ

Davayı karara bağlayan hâkim, sanık Nişanyan’ı “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Verilen cezayı, suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi nedeniyle 1 yıl 45 güne çıkaran hakim, sanığın sabıkalı oluşundan cezanın ertelenmemesine hükmetti. Hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir