• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
BM: israil Nakba`da Aşırı Güç Kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan ile İsrail sınırında, 15 Mayıs`ta Nakba protestoları sırasında meydana gelen olaylarla ilgili hazırlanan BM raporunda, İsrail protestoculara karşı gereksiz güç kullanmakla suçlandı.

Haaretz gazetesi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından hazırlatılan raporun, birkaç gün önce Güvenlik Konseyi üyelerine dağıtıldığını bildirdi.

Gazetenin elde ettiği BM raporunda, İsrail askerlerinin, Lübnan`daki Filistinli protestocular güvenlik bariyerlerine erişmeye çalışırken ateş açtıkları, 7 kişiyi öldürüp 111 kişiyi de yaraladıkları kaydedildi.

15 Mayıs protestoları sırasında, İsrail ile Suriye sınırında da 4 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. Bununla birlikte rapor, özellikle İsrail-Lübnan sınırındaki olaylara yoğunlaştı ve Güney Lübnan`daki BM barış gücünün soruşturma bulgularına dayandırıldı.

İsrail askerlerinin "silahsız göstericilere karşı doğrudan gerçek mermi kullanarak ateş açtığı" belirtilen raporda, İsrail ordusuna, ``hayati bir tehlike söz konusu olmadıkça bu tür olayların tekrarlanmasına meydan vermemesi`` çağrısı yapıldı.

Haaretz, BM Genel Sekreteri adına raporu hazırlayan BM Lübnan Özel Koordinatörü Michael Williams`a İsrail`de büyük öfke duyulduğunu ve yeni bir karara kadar Williams ile tüm bağların kesildiğini aktardı.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir