• DOLAR 32.564
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2430.361
  • ...
Şeyh Malan Köyü`nde Ensar`ı Anlama Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Resulullah’ın  (s.a.v) Sahabelerinden birinin mezarının olduğuna inanılan Dicle (Piran) ilçesine bağlı Tepebaşı (Şeyh Malan) Köyü’nde her yıl Mayıs ayının son Perşembe günü Ensar etkinliği düzenleniyor. Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu köyde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der ilk defa Ensar’ı anlama etkinliği düzenledi.
 
Sunuculuğunu Lütfi Biçer’in yaptığı etkinlik, Hayrullah Hoca’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Grup Aksa ilahi ve ezgileriyle sahne aldı.
 
Etkinlikte Molla Kerbela Şanlı günün anlam ve önemine binaen Kürtçe bir konuşma yaptı. Allah dostlarını sevmenin önemine değinen Molla Kerbela, “Bizler burada Allah’ın  (c.c) dostlarının, evliyaların ve Ensar’ın misafirleriyiz. Bizler Allah (c.c) dostlarının sevgisi için buradayız. İnşallah bu sevgi bizi ahirette Allah’ın (c.c) rızasına kavuşturacaktır” dedi.
 
Şeyh Malan’da etkinlik düzenlenmes,i köye gelen halk tarafından büyük beğeni topladı. Etkinliğe katılanlar köydeki ziyaret yerinin gittikçe manevi havadan uzaklaşıp, sıradan bir ziyaret yerine döndüğünü ve bu tür etkinliklerle aslına kavuşacaklarını belirtti.
 
Etkinliğe çevre köyden katılan bazı köylüler de, bu tür etkinliklerin kendi köylerinde de yapılmasını istediklerini söylediler.
 
Etkinlik Molla Kerbela Şanlı Hoca’nın yaptığı duasıyla sona erdi.(Ferhat Alpaslan – Veysi Buran – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir