• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Çavuşoğlu: Saldırıların Ramazan'da artması tesadüf değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

(Rusya-Ukrayna müzakere görüşmeleri) İstanbul'daki görüşmeden sonra umutlarımız artmıştı. Ancak Buça'dan gelen görüntüler sonrası umudumuz azalmıştı. Ancak ne olursa olsun savaşı durdurmamız lazım.

BATI'DAKİ İSLAM KARŞITLIĞI

Ramazan ayında artışın tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Biz Müslümanlar olarak ırkçı saldırıların insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Her türlü saldırının karşısında olmalıyız. Her türlü ırkçılığa karşı mücadeleyi de sürdürmemiz gerekiyor.

Düşünce ya da ifade özgürlüğü olarak görülüyor. Kutsala ya da camiye saldırmak ifade özgürlüğü değildir. Bu neo Nazi'nin bir göstergesi. PKK sahip çıkarken de böyle söylüyorlar. DAEŞ'e fırsat vermiyorlar ama. Biz bakanlık olarak tepkimizi ortaya koyuyoruz

SİYONİST REJİMİN SALDIRILARI

Gerek Batı Şeria'da gerekse Mescid-i Aksa'da ölen Filistinli sayısı 18, yaralanan sayısı ise 400'ü geçti. Ramazan ayında bu artışın tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Özellikle Batı'da NeoNazi akımların siyasi partiler de buna dahil bu ırkçı ve İslam karşıtı saldırıları artırdığını görüyoruz.

Batı Şeria ve Mescid-i Aksa'daki olaylar karşısında Bakanlık olarak da tepkimizi ortaya koyduk. İsrail güçlerinin kabul edilemez saldırıları karşısında açıklamalarımızı da yaptık, temaslarımızı da sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile bir telefon görüşmesi de olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız dün akşam Ürdün Kralı Abdullah, BM Genel Sekreteri Guterres ve Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü. Yani her türlü ırkçılığa karşı sadece kınama ve açıklama yapmamak, iş birliğini ve mücadeleyi de sürdürmek lazım.

Bu haberler de ilginizi çekebilir